Deze methodiek ondersteunt lokale besturen bij het ontwikkelen van een strategie om overmaatse en overtollige gemeentewegen te ontharden.
Welke projecten maken deel uit van de Green Deal Klimaatbestendige Omgeving? Via welke klimaatadaptieve acties willen zij een concrete impact realiseren? En welke drempels moeten ze daarvoor overwinnen? Je ontdekt het hier.
Dit project wil de toepassing van lokale natuurlijke bouwmaterialen met een zeer lage embodied carbon opschalen.
Het doel van deze werf is om een stap vooruit te zetten in de realisatie van een samenhangend en klimaatadaptief groenblauw netwerk.
De fusie van Overpelt en Neerpelt biedt de mogelijkheid om de Dommelvallei voor het eerst integraal te benaderen.
Dit masterplan heeft o.a. als doel om de natuurlijke schoonheid van de Binnendijle te herstellen en de biodiversiteit te versterken.
Dankzij de Oostelijke Tangent zal doorgaand verkeer niet langer door het centrum moeten rijden en zal de verkeersdruk in de stad afnemen.
Volle Grond onderzoekt tal van nieuwe daken in de stad Antwerpen om het potentieel voor dakmoestuinen in kaart te brengen.
Met de Groenvisies wil de provincie Antwerpen steden en gemeenten op weg zetten naar een klimaatbestendige en biodiverse toekomst.
De gebiedscoalitie in de Voerstreek werkt samen aan een landschap dat beter opgewassen is tegen de gevolgen van klimaatverandering.
De Spie is een uitgestrekt gebied met veel potentieel. Een integrale ruimtelijke visie laat zien hoe de vrijgekomen ruimte van het militaire domein e
De Stad Brugge wil een Open Ruimte Plan opstellen. Het plan helpt de lokale overheid om een veerkrachtig groenblauw kader te realiseren.
Stad Hasselt coördineert het project “Banneux onthardt!”, met als doel om meer dan 4.000 m² te ontharden en vergroenen in de Banneuxwijk.
De gemeente Roosdaal kocht ongeveer 10ha gronden aan om een nieuw bos aan te planten. Het initiatief maakt deel uit van een ambitieus pilootproject
Het project ‘Dorp Maken in Vorselaar’ verkent de ruimtelijke potenties van het bouwblok rondom het klooster in het centrum van Vorselaar.
Dit project maakt de Boven-Schelde een toekomstbestendig en krachtig transportnetwerk dankzij een opknapbeurt van bestaande sluizen en nieuwe sluizen
De Velpe heeft in de omgeving van Glabbeek en Kortenaken structurele aanpassingen nodig om beter bestand te zijn tegen klimaatveranderingen.
Het programma “Filling the gap(s)” overbrugt de kloof tussen de natuurwereld en de bouwsector door natuurinclusief ontwerp te stimuleren.
Vlaanderen investeert in drie nieuwe klimaatadaptatie-scans om lokale besturen te helpen bij de aanpassing in functie van de klimaatverandering.
De ‘oude’ Markt in Gavere onderging een ingrijpende transformatie. Voorheen was het plein nagenoeg volledig verhard en deed het voornamelijk dienst als parkeerterrein. De diverse verhardingen verkeerden in zeer slechte staat. Er was geen ruimte voor ontmoeting of verblijf, en voetgangers moesten zich behelpen met een smal voetpad langs de gevels. Deze situatie vereiste dringend een herinrichting om van de Markt een multifunctionele, uitnodigende en klimaatbestendige ruimte te maken.