Vlaanderen investeert in drie nieuwe klimaatadaptatie-scans om lokale besturen te helpen bij de aanpassing in functie van de klimaatverandering.
Focusgroep Natuurversterkende stedenbouw
Het specifieke doel is om ambitieuze geïntegreerde ruimtelijke projecten op te zetten die bijdragen aan het herstellen van de natuur, ecosystemen en hun ecosysteemdiensten in het bebouwde weefsel en voornamelijk in en rond stads- en dorpskernen.
Ingediende projecten
Het programma “Filling the gap(s)” overbrugt de kloof tussen de natuurwereld en de bouwsector door natuurinclusief ontwerp te stimuleren.
Het project ‘Dorp Maken in Vorselaar’ verkent de ruimtelijke potenties van het bouwblok rondom het klooster in het centrum van Vorselaar.
De Stad Brugge wil een Open Ruimte Plan opstellen. Het plan helpt de lokale overheid om een veerkrachtig groenblauw kader te realiseren.
De Spie is een uitgestrekt gebied met veel potentieel. Een integrale ruimtelijke visie laat zien hoe de vrijgekomen ruimte van het militaire domein e
De gebiedscoalitie in de Voerstreek werkt samen aan een landschap dat beter opgewassen is tegen de gevolgen van klimaatverandering.
Met de Groenvisies wil de provincie Antwerpen steden en gemeenten op weg zetten naar een klimaatbestendige en biodiverse toekomst.
Volle Grond onderzoekt tal van nieuwe daken in de stad Antwerpen om het potentieel voor dakmoestuinen in kaart te brengen.
Het doel van deze werf is om een stap vooruit te zetten in de realisatie van een samenhangend en klimaatadaptief groenblauw netwerk.
FAQ'S
Op deze pagina beantwoorden we vragen over de Focusgroep natuurversterkende stedenbouw.
Trekker: Vibe
Trekker: Vlaamse Milieumaatschappij