Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Cultureel-erfgoedprojecten krijgen bijna 1,4 miljoen euro

De Vlaamse minister van Cultuur besliste om een projectsubsidie toe te kennen aan 17 cultureel-erfgoedprojecten. In totaal ontvangen de projecten 1.384.915 euro.

Texture - Museum van Vlas en Textiel - Kortrijk

Er kwamen 27 ontvankelijke aanvragen voor cultureel-erfgoedprojecten op landelijk en internationaal niveau binnen.

Deze subsidielijn ondersteunt waardevolle projecten bij het uitvoeren van de functies van cultureel-erfgoedwerking (herkennen en verzamelen, behouden en borgen, onderzoeken, presenteren en toeleiden en participatie) of het aanbieden van een dienstverlenende rol.  De projecten starten in de eerste jaarhelft van 2022.   

© Stad Kortrijk/Bas Bogaerts - Project 'Digitale registratie en ontsluiting van de documentaire collectie van Texture’

Wat opvalt 

Een opvallende tendens tijdens deze aanvraagronde was de mate waarin de cultureel-erfgoedorganisaties de handen in elkaar slaan om samen te werken rond thema’s of om gezamenlijke oplossingen te zoeken. Verder zetten vele organisaties in op het digitaliseren en het digitaal bewaren en ontsluiten van erfgoedcollecties. Ook het ontsluiten van cultureel erfgoed blijft belangrijk, bijvoorbeeld door het organiseren van tentoonstellingen. Aanvragers zetten bovendien nog steeds in op grote en meerjarige projecten

Download hier het volledige overzicht van de goedgekeurde initiatieven.  

 

Interesse?

Twee keer per jaar kun je als organisatie ondersteuning aanvragen voor een cultureel-erfgoedproject.  De eerstvolgende indiendatum is 15 maart 2022.

Lees meer over onze projectsubsidies cultureel-erfgoedwerking.   

Neem zeker ook een kijkje op de  Projectendatabank van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. In de infofiches van de gesubsidieerde projecten kun je projectresultaten nalezen,  inspiratie opdoen en de contactgegevens van de initiatiefnemers terugvinden.