Overslaan en naar de inhoud gaan

Ars Electronica Futurelab - Linz

Het Ars Electronica Futurelab is een atelier en laboratorium voor kunst en onderzoek. De Ars Electronica’s denktank doet aan onderzoek en ontwikkeling op het raakvlak van kunst, technologie en maatschappij sinds 1996. Artificiële intelligentie, robotics, media architecture, interactieve technologieën, nieuwe vormen van esthetische expressie en swarm intelligence zijn enkele van de toonaangevende fenomenen waarop het team van Futurelab zich focust.

Een ander kernelement uit de missie van Futurelab is speculatieve toekomstscenario’s vertalen in artistieke, experimentele vormen. Het doel is de uitkomst ervan toegankelijk maken voor het brede publiek en een discussie over de sociale implicaties van deze scenario’s op te starten.

Het werk van het Ars Electronica Futurelab wordt uitgevoerd in samenwerking met een breed en divers netwerk van partners uit de privésector, de creatieve economie en de kunst en academische wereld en het bredere educatieve veld.

Hun aanpak is gebaseerd op transdisciplinair onderzoek en werk. Het team verenigt een grote diversiteit aan deskundigheden en vaardigheden. Samenwerking met internationale artiesten en wetenschappers vormen een kernelement van deze aanpak. Ars Electronica Futurelab focust op bepaalde onderzoeksgebieden: Poetic Systems, Robotinity, Converged Reality, Virtual Environments, Extended Stages, Functional Aesthetics, Creative Catalysts en meer.

Linz

Ondersteuning

Ars Electronica Futurelab biedt residenten de steun van een aangeduide expert in het domein van mediakunst, software-ontwikkeling, future studies, artificiële intelligentie, interaction design, participatieve tentoonstellingen, virtual reality of real-time graphics. Ars Electronica Futurelab voorziet mentorschap en een omgeving die de realisatie van complex werk ondersteunt van begin tot einde. Deze residentie beschikt niet over eigen accommodatie, maar biedt ondersteuning bij het vinden van een geschikt verblijf. De kosten voor het verblijf worden gedragen door de resident zelf vanuit de toegekende residentietoelage.

Hoe aanvragen

De subsidieregeling residenties digitale cultuur loopt af in 2023. Je kunt dus geen nieuwe aanvraag meer indienen. 

Meer info of hulp nodig?

Inhoudelijke vragen | Vragen over een lopend dossier in KIOSK | Technische vragen over KIOSK

Gebruik het contactformulier