Overslaan en naar de inhoud gaan

One Flag

Hannelore Van Dijck

Nummer BK008230
Categorie installaties
Bewaarnemer S.M.A.K.
Collectie Collectie Vlaamse Gemeenschap
Aankoopjaar 2018

Hannelore Van Dijck (°1986) maakt tekeningen die vaak het geheel van een oppervlak bedekken; een vel papier, een stuk textiel, de vloer of de muren van een ruimte. Daarin zoekt en vindt Van Dijck ritme en onderliggende structuren. De motor voor haar tekenen is immers een minutieuze zoektocht naar de relaties tussen detail en overzicht. Haar tekeningen zijn als het ware voortdurend in beweging, waardoor ze de mogelijkheden van het medium verkent.

One Flag (2018) is één van de vijf vlaggen waarmee Van Dijck haar artistieke praktijk naar buiten verlegt. Ze gaf zich over aan de mogelijkheden van de buitenruimte. Toevallige factoren, zoals het veranderlijke omgevingslicht en de wind, spelen een belangrijke rol in de perceptie van het werk. Met Chinese inkt bracht Van Dijck een golvend patroon aan op de stof.

Hannelore Van Dijck had solotentoonstellingen in onder meer Voorkamer, Lier (2012), Drawing Centre Diepenheim (NL, 2014) het Kunstverein am Rosa-Luxemburg-Platz (Wall Works), Berlijn (2014) en Be-Part (met Anna Barriball), Waregem (2017). In het kader van groepsexpo’s toonde ze haar werk in Museum Dr. Guislain, Gent (2015), BOZAR, Brussel (2015), Kunsthaus NRW Kornelimünster, Aachen (DE, 2015), Fundació Joan Miró, Barcelona (ES, 2015), S.M.A.K., Gent (2017) en MAC Lyon (FR, 2019).