Overslaan en naar de inhoud gaan

I love my friends for their weaknesses and you for all your holes

Michael Van den Abeele

Nummer BK009067
Categorie beeldhouwwerken
Bewaarnemer M Leuven
Collectie Collectie Vlaamse Gemeenschap
Aankoopjaar 2019

Michael Van den Abeele (°1974) maakt schilderijen, tekeningen, foto’s, installaties, beeldhouwwerken en video’s. Daarin ontrafelt hij de constructie van de menselijke identiteit. Van den Abeele wijst in zijn werk bijvoorbeeld op de rol van dieren in de manier waarop de mens zichzelf definieert, waarbij dieren worden geobjectiveerd of net met liefde bejegend. De kunstenaar experimenteert met symbolen, optische effecten, textuur en kleuren. Figuratie en abstractie speelt hij tegen elkaar uit.

I love my friends for their weaknesses and you for all your holes (2019) heeft de vorm van een tochthond. De lengte is aangepast aan een poëtische zin, die alludeert op een verschil in categorie van intimiteit en de toegang ertoe. In een tentoonstelling wordt het werk bij voorkeur strategisch ingezet om een passage te markeren of te bemoeilijken, en om van een doorgang een bewuste transitzone te maken.

Michael Van den Abeele had solotentoonstellingen in Netwerk Aalst (met Arnaud Hendrickx, 2009), M Leuven (2015) en Établissement d’en face, Brussel (2017). Hij nam deel aan groepstentoonstellingen in Mu.ZEE, Oostende (2010), WIELS, Brussel (2011 en 2012), CAC, Vilnius (2015), Museum van Elsene (2016), M HKA, Antwerpen (2017) en Marquise, Lissabon (2019).