Overslaan en naar de inhoud gaan

i conformisti

Vincent Geyskens

Nummer BK009324
Categorie schilderijen
Bewaarnemer M Leuven
Collectie Collectie Vlaamse Gemeenschap
Aankoopjaar 2021

Vincent Geyskens (°1971) is schilder en vertrekt vanuit een onderzoek naar de formele fundamenten van het medium. Hij vat de schilderkunst op als een manier om gedachten zichtbaar te maken en onderzoekt wat dat vandaag betekent. De kunstenaar creëert abstracte composities alsook stillevens en portretten. Hij experimenteert met verschillende dragers en gebruikt figuratieve en abstracte elementen door elkaar die niet tot één logisch beeld te herleiden zijn. Het schilderdoek vat hij op als een huid die leeft en textuur heeft. Geyskens benadrukt de materialiteit en lichamelijkheid van de schilderkunst en confronteert de toeschouwer zo met een plastische beleving.

i conformisti (2020) is een ingetogen stilleven op een witte achtergrond, vervaardigd in olieverf op doek. De afbeelding is herkenbaar maar sterk geabstraheerd. De forse verfstroken insinueren een tastbaarheid die typerend is voor Geyskens’ werk.

Vincent Geyskens had solotentoonstellingen in De Garage, Mechelen (2005), S.M.A.K., Gent (2012) en M Leuven (2021). Zijn werk was te zien op groepstentoonstellingen in M HKA, Antwerpen (2004), WIELS, Brussel (2008), CIAP, Hasselt (2013) en op de Biënnale van de schilderkunst in het Roger Raveel Museum, Machelen (2012).