Overslaan en naar de inhoud gaan

efbe-Schott

Sara Deraedt

Nummer BK009440
Categorie fotografie
Bewaarnemer M HKA
Collectie Collectie Vlaamse Gemeenschap
Aankoopjaar 2021

Sara Deraedt (°1984) hanteert in haar werk een documentaire benadering van de werkelijkheid. Ze creëert ruimtelijke interventies, scenografische ingrepen, foto’s en sculpturen. Deraedt is geïnteresseerd in de fysieke relatie tussen de werken en hun toeschouwers en vermijdt daarbij het gebruik van tekst. In haar praktijk herinterpreteert ze artistieke, sociale en politieke conventies door de relatie tussen het kunstwerk, de ruimte en de omstandigheden waarin de tentoonstelling plaatsvindt, te bespelen.

efbe-Schott (2010) is een xeroxprint waarop een detail van een stofzuiger in een winkeletalage te zien is. De kleurenfoto is ingelijst in een simpel zwart kader. Deraedt, die fotografie studeerde, bespeelt in het werk de conventies van de documentaire fotografie en benadrukt het fotografisch apparaat als gebruiksvoorwerp voor reproductie en standaardisering.

Sara Deraedt had solotentoonstellingen in Art Institute of Chicago (US, 2019), Établissement d’en face, Brussel (2020) en M HKA, Antwerpen (2021). Haar werk was te zien op groepstentoonstellingen in Kölnischer Kunstverein, Keulen (DE, 2012), WIELS, Brussel (2016), S.M.A.K., Gent (2017), KW Institute for Contemporary Art, Berlijn (2019) en Bonner Kunstverein, Bonn (DE, 2021).