Overslaan en naar de inhoud gaan

Studie naar de anatomie van het zijn

Kasper De Vos

Nummer BK008219
Categorie installaties
Bewaarnemer M HKA
Collectie Collectie Vlaamse Gemeenschap
Aankoopjaar 2018

Kasper De Vos (°1988) maakt voornamelijk installaties en sculpturen, maar ook tekeningen en collages. Die spelen steeds met vormelijke en inhoudelijke associaties en bevatten een dosis humor. Als een visuele verhalenverteller combineert hij verschillende materialen, technieken, objecten en gedachten. De wisselwerking tussen natuurlijke en artificiële elementen loopt als een rode draad doorheen zijn oeuvre.

Studie naar de anatomie van het zijn (2017) is een assemblage. Op een rode bouwschoor, die als een atypische sokkel fungeert, plaatste De Vos een uit plastelina geboetseerd been. Dat zit in een Nikeschoen; de actie die de geplooide knie en de gespannen spieren suggereren, lijkt gestold. Het werk herinnert aan oud-Griekse beeldhouwkunst, zoals de Discuswerper van Myron (5e eeuw v.Chr.). Het geheel oogt eclectisch en enigmatisch.

Kasper De Vos behaalde een postgraduaat aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten, Gent (2017). Hij had solotentoonstellingen in M HKA (Inbox), Antwerpen (2021) en de Brakke Grond, Amsterdam (2018). Zijn werk was te zien op groepstentoonstellingen in het Middelheimmuseum, Antwerpen (2014), in LLS Paleis, Antwerpen (2019) en De Warande, Turnhout (2022).