Overslaan en naar de inhoud gaan

Cérise sur la déco N°3

Deborah Bowmann

Nummer BK009438
Categorie beeldhouwwerken
Bewaarnemer M Leuven
Collectie Collectie Vlaamse Gemeenschap
Aankoopjaar 2021

Deborah Bowmann is een artistiek duo gevormd door Amaury Daurel (°1990) en Victor Delestre (°1989). Tegelijk is het ook de naam van een exporuimte in Brussel. Hun praktijk omvat zowel het cureren van tentoonstellingen alsook de productie van sculpturen, objecten en decorontwerpen. Door het heft in eigen handen te nemen, trachten ze alternatieve voorwaarden op te stellen voor het maken van tentoonstellingen, de verkoop van kunst en hun eigen kunstproductie.

Cérise sur la déco N°3 (2019) bestaat uit een assemblage van gevonden voorwerpen. Deborah Bowmann liet zich voor het werk inspireren op stapels alledaagse objecten die te vinden zijn op rommelmarkten of in overvolle antiekwinkels. De esthetische eigenschappen van het puur praktische stapelen van materialen verwerken ze zo tot een sculpturale compositie. Bedekt met een synthetische laag fuchsia worden de objecten onttrokken van hun eigenheid en temporaliteit.

Deborah Bowmann had solotentoonstellingen in Art center Les Capucins, Embrun (FR, 2018) en Centre d’Art Passage, Troyes (FR, 2020). Ze namen deel aan groepstentoonstellingen in La Loge, Brussel (2018), Centre Pompidou, Parijs (2021), CAPC, Bordeaux (FR, 2021) en De Studio (i.s.m. Antwerp Art Weekend), Antwerpen (2021). Daarnaast organiseerden ze tal van tentoonstellingen in hun ruimte in Brussel sinds 2015.