Overslaan en naar de inhoud gaan

Strategy of non Cooperation 2

Aline Bouvy

Nummer BK009068
Categorie beeldhouwwerken
Bewaarnemer Mu.ZEE
Collectie Collectie Vlaamse Gemeenschap
Aankoopjaar 2019

Aline Bouvy (°1974) vertrekt van een veelzijdigheid aan inspiratiebronnen die ze nooit hiërarchisch benadert. Wat ze ziet, hoort, leest of ervaart, mondt uit in sculpturen en installaties die de rafelranden van de maatschappij opzoeken. Evenzeer geven de tegenstellingen en kwetsbaarheden van de mens mee vorm aan haar oeuvre, waarin haar kritische blik nooit veraf is. Lichaamsdelen vervormt ze of vergroot ze uit; beelden of werken brengt ze samen in onverwachte constellaties. Bouvy’s aanpak is steevast multidisciplinair.

Strategy of non cooperation 2 (2015) is een bas-reliëf uit jesmoniet, een natuurlijk alternatief voor gips. Het werk kadert in een reeks van straathonden op ware grootte, die ook op een lage positie worden geëxposeerd. Deze likt aan de anus. De titel van het werk en de activiteit van Bouvy’s onderwerp refereren aan het feit dat straathonden aan domesticatie ontsnappen en zich niets aantrekken van menselijk fatsoen. Ze worden verstoten, maar zijn vrij.

Aline Bouvy had al solotentoonstellingen in Kunstraum (met Simon Davenport), Londen (2015), Künstlerhaus Bethanien, Berlijn (2019), IKOB, Eupen (2020), Kunsthal Gent (2021) en MACS, Grand-Hornu (2022). In het kader van groepsexpo’s was haar werk onder meer te zien in WIELS (i.s.m. KAOS), Brussel (2014), BOZAR, Brussel (2018) en Palais de Tokyo, Parijs (2023).