Overslaan en naar de inhoud gaan

Freedom costs Money - Money costs Freedom

Elke-Andreas Boon

Nummer BK009298
Categorie beeldhouwwerken
Bewaarnemer S.M.A.K.
Collectie Collectie Vlaamse Gemeenschap
Aankoopjaar 2021

Elke-Andreas Boon  ontwikkelt vanuit film, fotografie, tekeningen, installaties en muziek een persoonlijk geladen oeuvre. De mens en zijn gevoelswereld zijn het vertrekpunt van Boons werk, dat de condition humaine rauw en ongefilterd in beeld brengt. Vaak begeeft Boon zich in het spanningsveld tussen het individu en het collectieve, vanwaaruit de kunstenaar sociale structuren ontleedt.

Freedom costs Money - Money costs Freedom (2019) is een textielwerk waarbij Boon de zinnen FREEDOM COSTS MONEY - MONEY COSTS FREEDOM met rood garen op een zijden laken borduurde. Doordat ze de tekenafstand verkleint en vergroot, ontstaat een zandlopervorm en gaan de letters in elkaar op in het centrum. De draden zijn niet ingestopt en het laken rafelt aan de randen. Het subtiele werk is, door het spel met taal en de suggestieve afwerking, rijk aan betekenissen.

Elke-Andreas Boon had solotentoonstellingen in FOMU, Antwerpen (2011) en Museum Dhondt-Dhaenens, Deurle (2011). De kunstenaar nam deel aan Kunstenfestival Watou (2011) en groepsexpo’s in het Guangdong Museum of Art (CN, 2011), de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel (2013) en Centro de Arte La Regenta, Las Palmas de Gran Canaria (ES, 2020).