Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Tweede bevraging lokale vrijetijdsmonitor uitgesteld

Dat COVID-19 ook in het najaar van 2020 een ingrijpende impact heeft op onze sectoren is ondertussen duidelijk. Daarom ziet het team achter de lokale vrijetijdsmonitor zich genoodzaakt om het tweede bevragingsjaar van de monitor uit te stellen. De tijd die vrijkomt wordt gebruikt om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Voor het lokale vrijetijdsgebeuren is 2020 niet bepaald een representatief jaar. De cijfers over 2020 zouden hierdoor te vertekend zijn om een historische reeks te kunnen uitbouwen. De kabinetten Cultuur, Jeugd, en Sport staan achter de beslissing van het projectteam om de nieuwe bevraging van de lokale vrijetijdsmonitor pas in 2022 op de lokale besturen los te laten. Die zal dan gaan over het werkjaar 2021, in plaats van over het werkjaar 2020. Niet fijn natuurlijk, maar het team van de lokale vrijetijdsmonitor grijpt dit uitstel aan om de (digitale) toepassingsmogelijkheden van de monitor te optimaliseren om zo de gebruikerservaring te verbeteren.  

Met de beslissing voor het jaar uitstel wordt niet afgeweken van de doelstelling voor een driejaarlijkse rapportering binnen één beleidscyclus. De geplande rapportering in 2024 over werkjaar 2023 gaat gewoon door. Met de lokale vrijetijdsmonitor blijven de lokale besturen aan het eind van deze legislatuur in staat om hun vrijetijdsbeleid te analyseren op basis van cijfers uit de werkjaren 2017, 2021 en 2023.

Meer info

Alle informatie over de lokale vrijetijdsmonitor vind je op www.vrijetijdsmonitorvlaanderen.be.