Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Ruim 340.000 euro voor innovatieve partnerprojecten

De minister van Cultuur subsidieert 5 nieuwe innovatieve partnerprojecten voor een totaalbedrag van 344.950 euro. Dankzij deze projectsubsidies kunnen cultuurorganisaties samenwerkingen aangaan met partners uit andere sectoren en expertise, infrastructuur of netwerken met elkaar delen.

De subsidieoproep “Innovatieve partnerprojecten” laat diverse culturele organisaties samenwerkingen aangaan met organisaties uit niet-culturele sectoren om innovatieve projecten op te starten. Door expertise, infrastructuur of netwerken met elkaar te delen, creëert de subsidielijn spillover-effecten tussen de cultuursector en andere sectoren. Die effecten kunnen hen in de toekomst ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe producten of bij de realisatie van nieuwe projecten. 

Beoordeling in 2 fasen

Bij de 5de ronde van de innovatieve partnerprojecten werden 20 dossiers ingediend. 16 dossiers waren ontvankelijk en werden voor advies voorgelegd aan een beoordelingscommissie.

De beoordeling van de ontvankelijke projecten verliep in 2 fasen

  •  In de eerste fase beoordeelde de commissie de beknopte beschrijving en de begroting van het partnerproject. Dat gebeurde op basis van de beoordelingscriteria uit het reglement. De commissie selecteerde 8 projecten voor de tweede fase.
  • De tweede fase bestond uit een mondelinge toelichting door de aanvrager. Daarna kregen 5 dossiers een positief advies, voor een totaal subsidiebedrag van 344.950 euro.

Projecten uit diverse sectoren

De minister besliste alle 5 projecten te subsidiëren voor het volledige bedrag van 344.950 euro. Ze krijgen een subsidie van ten hoogste 80.000 euro voor maximaal 3 jaar.

Het gaat om projecten uit diverse cultuursectoren, die gaan samenwerkingen aangaan met de volgende domeinen: marketing, IT consultancy, juridische sector, onderwijs, technologie & IT, uitgeverij, welzijnszorg.

  • PresentFuture    -  'Situated NFT’
  • Enchanté - Brood(doos)nodig?!
  • POK – DISSOLUTION
  • timelab - commoning water
  • WISTERIA - FEELODROME, The Emotion Machine

Overzicht met de toegekende subsidiebedragen en een beschrijving per project

Innovatieve partnerprojecten

Meer info over deze subsidielijn