Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Publicatie 'Handvaten voor de integrale bemiddeling van kunstopdrachten' beschikbaar

Platform Kunst in Opdracht lanceerde een online publicatie die tools en inzichten bundelt, zowel praktisch als inhoudelijk, voor een integrale bemiddeling van kunstopdrachten.

cover publicatie Handvaten voor de integrale bemiddeling van kunstopdrachten

Auteur Els Silvrants-Barclay werkte samen met vormgever Raoul Wassenaar aan een gebruiksvriendelijk digitaal document waarin ze haar kennis en ervaring als bemiddelaar ter beschikking stelt, met duidelijke handvaten om aan de slag te gaan.  

Naast de masterclass ‘bemiddeling bij kunstopdrachten’ die we jaarlijks organiseren, richt het Departement Cultuur, Jeugd en Media zich met deze publicatie op de verschillende actoren die met de bemiddeling van kunstopdrachten in aanraking komen. Het gaat niet alleen over artistiek bemiddelaars en curatoren, maar ook opdrachtgevers en beleidsmakers

 

Aan de slag

De publicatie bevat een aantal kernbegrippen, schema’s, checklists, stappenplannen en een uitgebreid lexicon om je gemakkelijk doorheen de verschillende luiken te bewegen. De publicatie is een must read, maar vooral een zeer gebruiksvriendelijke handleiding voor iedereen die aan de slag wil als bemiddelaar of als opdrachtgever bij kunstopdrachten. 

 

Ontdek de publicatie Handvaten voor de integrale bemiddeling van kunstopdrachten