Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Gezocht: deskundigen voor adviescommissies jeugd

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media is op zoek naar externe deskundigen voor de adviescommissies Landelijk Georganiseerd Jeugdwerk, Cultuureducatie en Informatie & Participatie. 

Wat

Voor de behandeling van de subsidiedossiers van landelijk georganiseerde jeugdverenigingen, cultuureducatieve verenigingen en verenigingen informatie en participatie doet de minister van Jeugd een beroep op drie adviescommissies met onafhankelijke deskundigen inzake jeugd, jeugdwerk en kinderrechten. Die moeten hem adviseren over de toekenning van variabele subsidies en over projectsubsidies. 

We zijn nu op zoek naar kandidaat-deskundigen om deze adviescommissies opnieuw te versterken

Tieners

Volgende beoordelingsronde

Om de vier jaar beoordelen de adviescommissies de beleidsnota's van de landelijk georganiseerde jeugdverenigingen, de cultuureducatieve verenigingen en de verenigingen informatie & participatie. De beleidsnota's voor de volgende beleidsperiode 2022-2025 moeten uiterlijk op 1 januari 2021 worden ingediend. Uiterlijk op 15 juli moeten de adviescommissies daarover een advies aan de minister bezorgen.

Naast de vierjaarlijkse beleidsnota's beoordelen ze in september ook de jaarlijkse aanvragen voor projectsubsidies. 

Samenstelling en werking adviescommissie

Een adviescommissie telt naast een voorzitter minstens twee en hoogstens negen leden. Een lid van een adviescommissie wordt aangesteld voor een termijn van vier jaar. Dat mandaat kan één keer worden verlengd. Het lidmaatschap van een adviescommissie is niet verenigbaar met de hoedanigheid van:

  • lid van de Vlaamse jeugdraad;
  • personeelslid of bestuurder van de Ambrassade, KeKi, Bataljong, Jint of de Kinderrechtencoalitie;
  • personeelslid of bestuurder van een organisatie waarvan de beleidsnota of de subsidieaanvraag moet worden behandeld door een adviescommissie.

De vergaderingen vinden voornamelijk overdag plaats. De leden van een adviescommissie ontvangen een vergoeding van 74,46 euro per dagdeel voor hun werkzaamheden en een vergoeding van 0,346 euro per kilometer voor hun verplaatsingen. Een dagdeel duurt minstens twee uur en hoogstens vier uur.

De werking van een adviescommissie wordt geregeld in een huishoudelijk reglement, opgesteld door elke adviescommissie. Een adviescommissie kan alle initiatieven nemen die ze nodig acht: ze kan onder meer aanvullende gegevens opvragen, aan de administratie vragen om een onderzoek ter plaatse uit te voeren of organisaties horen. De administratie ondersteunt de adviescommissie en neemt het secretariaat waar.

Overtuigd? Stel je kandidaat!

Ben jij expert op het vlak van jeugd, jeugdwerk of kinderrechten? Heb je kennis van het brede werkveld? Heb je ervaring met beleids- en projectplannen? Heb je zin om je te engageren voor het jeugdwerk? En word je niet uitgesloten door een van de onverenigbaarheden? Stel je dan kandidaat voor een van de adviescommissies. Deadline is 3 november 2020.

Statusbericht

Sorry ... Dit formulier is gesloten voor nieuwe inzendingen.

Meer info

Heb je nog vragen? Contacteer