Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Experten sociaal-cultureel volwassenenwerk gezocht

Voor de beoordelingsronde van 2025 zijn we op zoek naar inhoudelijke of zakelijke experten in het sociaal-cultureel volwassenenwerk of aanverwante sectoren. Ben je geïnteresseerd? Stel je meteen kandidaat via KIOSK. Je kan kandideren tot 15 september 2024.

Eind 2024 dienen sociaal-culturele volwassenenorganisaties een subsidieaanvraag (beleidsplan) in voor de volgende beleidsperiode (2026-2030). Commissies bestaande uit externe experten en een expert van het Departement Cultuur, Jeugd en Media beoordelen deze plannen en geven advies aan de Vlaamse Regering. Deze beoordelingscommissies worden samengesteld uit een pool van experten, die door de minister van Cultuur benoemd worden. Voor de beoordelingsronde in 2025 zijn we op zoek naar bijkomende externe experten om deze pool te versterken.

thema's sociaal-cultureel volwassenenwerk

Wie zoeken we?

Voor de samenstelling van elke commissie zoeken we een mix van:

  • mensen met inhoudelijke expertise in het sociaal-cultureel volwassenenwerk of aanverwante sectoren
  • mensen met zakelijke expertise.

Timing en vergoeding

Het zwaartepunt van de beoordelingsronde ligt in de periode januari tot april 2025. De beoordelingscommissies komen in deze periode enkele keren samen voor de bespreking van de dossiers. Nieuwe commissieleden krijgen de nodige opleiding en omkadering.

Als commissielid kan je aanspraak maken op een vergoeding voor deelname aan de vergaderingen, een vervoersonkostenvergoeding en een vergoeding voor het maken van een schriftelijke voorbereiding.

Interesse? Stel je kandidaat!

Ben je geïnteresseerd om mee te werken aan deze beoordelingsronde? Stel je dan kandidaat via KIOSKMaak een nieuw dossier aan en kies voor de dienst ‘Sociaal-cultureel volwassenenwerk: benoeming als lid van de pool van experten voor het decreet Sociaal-cultureel Volwassenenwerk’.

Je hebt tijd om te kandideren tot 15 september 2024.

Eind oktober verneem je of je door de minister benoemd bent als expert en of je deel uitmaakt van een commissie.

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om het team Sociaal-cultureel en Bovenlokaal te contacteren via het contactformulier of via het nummer 02 553 42 27.

Gebruik het contactformulier