Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Europees jeugdnieuws

Oproepen

Naar een veiligere online omgeving voor kinderen en jongeren

De Europese Commissie lanceert een oproep om voorstellen in te dienen die leiden tot een veiligere online omgeving voor kinderen en jongeren. Het hoofddoel van het project is de uitwerking van een technische infrastructuur die gericht is op de implementatie van kinderbeschermingsmechanismen (zoals leeftijdscontrole) en mechanismen voor toestemming van de ouders op basis van de relevante EU-wetgeving.

Interesse? Je kunt tot uiterlijk 15 juli een projectvoorstel indienen. Lees meer over deze oproep (doelstelling, voorwaarden, budget, timing) op de website van de Europese Commissie.   

 

Een Europese publieke ruimte: een nieuw online media-aanbod voor jonge Europeanen

Is jongeren informeren via online media jouw ding? Wil je graag debatten bij jongeren aanwakkeren? De Europese Commissie is op zoek naar een consortium van vijf mediaorganisaties uit ten minste vijf EU-lidstaten die content over actuele thema’s kunnen produceren en debatten tussen jonge Europeanen kunnen organiseren.

Interesse? Je kunt tot uiterlijk 22 juli een projectvoorstel indienen. Lees meer over deze projectoproep (doelstelling, voorwaarden, budget, timing) op de website van de Europese Commissie.

Duits EU-voorzitterschap

Jeugdwerkconventie in december

Van 1 juli tot 31 december 2020 is Duitsland voorzitter van de Raad van de EU. Het Duitse voorzitterschap plant een derde Europese Jeugdwerkconventie in december. Het wordt een vervolg op de eerste Europese Jeugdwerkconventie in Gent (2010) en de tweede in  Brussel (2015).

 

De stem van jongeren over aarde en klimaat 

Samen met het Duitse voorzitterschap start er ook een nieuw EU-breed cultureel programma. De kern van dit programma is het interactieve kunstwerk Earth Speakr van Olafur Eliasson. Earth Speakr is een digitaal platform dat kinderen en jongeren op speelse wijze uitnodigt om zich in te zetten voor de planeet en volwassenen prikkelt om naar hun boodschap te luisteren. Als organisatie kun je een evenement organiseren en kinderen aanmoedigen om mee te doen. Meer info en deelnemen.

Re-open EU

Moet je binnenkort de grens over voor een uitwisseling of een internationaal project? Check dan zeker Re-open EU, een interactieve tool van de Europese Commissie die je informeert over veilig en gezond reizen binnen Europa.