Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkplaats immaterieel erfgoed

Werkplaats immaterieel erfgoed is de organisatie voor immaterieel erfgoed in Vlaanderen. De Werkplaats wil onze immaterieel-erfgoedsector ondersteunen en versterken. Hiervoor zet ze concreet in op praktijkbegeleiding, duiding, communicatieacties en themacampagnes, advies, ontmoetingsmomenten, workshops en vormingen, lerende netwerken, pilootprojecten, methodiekhandleidingen, doorverwijzingen en internationale samenwerkingsverbanden.

Logo Werkplaats Immaterieel Erfgoed

De Werkplaats focust op vier beleidslijnen:

  • Verbreden en verbeelden van immaterieel erfgoed: de zichtbaarheid, beeldvorming en het bewustzijn van immaterieel erfgoed maatschappelijk verbreden en diverser (laten) invullen.

     
  • Doorgeven van immaterieel erfgoed: het in de kijker zetten, documenteren, actief doorgeven, actualiseren, … kortom: het borgen van kleine en grote praktijken en dat versterken bij immaterieel-erfgoedgemeenschappen en in de brede cultureel-erfgoedsector.

     
  • Vernieuwen van immaterieel-erfgoedwerking: pilootprojecten immaterieel-erfgoedwerking stimuleren, kennisontwikkeling aanwakkeren en delen, en internationaal gangmaker zijn.

     
  • Uitbouwen van een duurzame & gedeelde organisatie: een werking realiseren en beheren met engagement voor samenwerken in diversiteit en duurzaam samenleven.

De Werkplaats immaterieel erfgoed biedt een eerste aanspreekpunt aan iedereen die zich inzet voor immaterieel erfgoed.