Overslaan en naar de inhoud gaan

King of the Sea

Nel Aerts

Nummer BK007964
Categorie schilderijen
Bewaarnemer M Leuven
Collectie Collectie Vlaamse Gemeenschap
Aankoopjaar 2017

Nel Aerts (°1987) kiest voor een eigenzinnige mix van sculpturaal werk, schilderijen, tekeningen, performatieve video’s en textiel. Typerend voor haar oeuvre zijn herkenbare figuren en lijnen op kleurrijke vlakken. De op het eerste zicht onschuldige beelden nodigen toeschouwers uit tot een uitdagend spel van verbeelding. Door middel van humor, fictie en poëzie raakt ze aan diepmenselijke thema’s zoals eenzaamheid, verwijst ze naar de kunstgeschiedenis en bevraagt ze haar positie als kunstenaar.

King of the Sea (2016) is een schilderij dat Aerts vervaardigde door verschillende soorten stof, zoals fluweel en denim, aan te brengen op hout. Dat resulteerde in een kleurenpalet van zachtlila, blauw en bruin, met een oranje accent. Uit de suggestieve vormentaal komt een arm met gebalde vuist en een gezicht met een wijd opengesperd oog naar voren. Het geheel oogt vrolijk en optimistisch, en doet denken aan de vereenvoudigde narratieve toegankelijkheid van een poppenkast.

Nel Aerts had al solotentoonstellingen in Kunsthalle Charlottenborg, Kopenhagen (2013), KIOSK, Gent (2015), NICC, Brussel (2018), M Leuven (2019), Westfälischer Kunstverein, Münster (DE, 2019) en Kunsthalle Lingen (DE, 2019). Ze nam deel aan groepsexpo’s in CC De Werft, Geel (2018), M HKA, Antwerpen (2019) en Sala de Arte Fundación Banco Santander, Madrid (2019).