Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Princiepsnota ter voorbereiding nieuw Kunstendecreet klaar

In 2021 wordt het Kunstendecreet gewijzigd. Ter voorbereiding van het nieuwe decreet hebben het Departement Cultuur, Jeugd en Media en het kabinet van minister Jambon een Princiepsnota opgesteld die als startpunt voor verder overleg gebruikt wordt.

Volgend jaar wordt het Kunstendecreet gewijzigd. In zijn Strategische Visienota Kunsten zette minister van Cultuur Jan Jambon de belangrijkste inhoudelijke lijnen voor het nieuwe decreet al uit. Om de concrete aanpassingen voor te bereiden, hebben het Departement CJM en het kabinet Cultuur vervolgens een Princiepsnota opgesteld die als startpunt voor verder overleg gebruikt wordt.

> Download de Princiepsnota.

Reflectienota

Op uitnodiging van de minister bestudeerde een groep van dertien kunstenaars, kunstwerkers en experten in juli deze voorbereidende Princiepsnota, en schreef er een uitgebreide reactie op. Deze Reflectienota werd midden augustus aan de minister overgemaakt en is nu ook publiek consulteerbaar.

> Download de Reflectienota en de bijlage.

Nieuw decreet

De minister start in september de effectieve wijzigingen aan het Kunstendecreet op, om tegen zomer 2021 te landen met de nieuwe wetgeving.