Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwsbericht

Ga mee naar Biennale Chroniques in Frankrijk!

Kunstenpunt, het Departement Cultuur, Jeugd en Media en de Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen in Parijs nodigen 10 mediakunstenaars en professionals uit Vlaanderen uit om deel te nemen aan de opening en de professionele ontmoetingen van Chroniques. Aanmelden kan tot uiterlijk 30 september 2024.

In 2022 was België uitgenodigd als eregast voor de derde editie van Chroniques – la Biennale des Imaginaires Numériques en werden meer dan 20 kunstenaars uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië in Marseille, Aix-en-Provence en Avignon tentoongesteld.

Om de ontstane dynamiek te onderhouden en de samenwerking te versterken, willen we ook in 2024 aandacht besteden aan de aanwezigheid van Vlaamse professionals op Chroniques.

Campagnebeeld van het Chroniques Festival

Programma

De opening en de professionele ontmoetingen vinden plaats van 7 tot 9 november in Marseille, Aix-en-Provence en Avignon. Naast de tentoonstellingen zijn er performances, concerten, netwerkmomenten en workshops. De biënnale zet ook in op professionele ontmoetingen en verwacht 400 à 500 (internationale) professionele bezoekers.

Interesse?

Zin om deel te nemen? Meld je dan aan via Kunstenpunt en beschrijf kort hoe je deelname aan de opening en professionele ontmoetingen van Chroniques zullen bijdragen aan je professionele ontwikkeling. Geef je antwoord in het Engels en stuur je cv mee. De deadline voor aanmelding is 30 september 2024.

Meer info en aanmelden

Over Chroniques

De Biennale des Imaginaires Numériques – opgericht in 2018 en georganiseerd door CHRONIQUES – is het hoogtepunt van digitale kunst en cultuur in Zuid-Frankrijk. De biënnale verkent beeldende kunst, geluidskunst en live performance, richt zich op de aanwezigheid en het gebruik van digitale en nieuwe technologieën in de kunst, investeert in de openbare ruimte en geeft een stem aan nationale en internationale kunstenaars met verschillende achtergronden.

Meer info over de biënnale