Gedaan met laden. U bevindt zich op: Kwaliteitsgarantie en gegevensbescherming Feedbackinstrument voor ontwikkeling van leiderschap (FIO)

Kwaliteitsgarantie en gegevensbescherming

Werk je bij de Vlaamse overheid en wil je groeien in je rol als leidinggevende? Dan kun je de 'FIO' inzetten. Op deze webpagina lees je meer over de kwaliteits- en privacygaranties.

Kwaliteitsgarantie FIO

Voor de ontwikkeling van de FIO heeft het Agentschap Overheidspersoneel een beroep gedaan op heel wat partners.

  • Gemaakte keuzes, zoals bijvoorbeeld de niet-anonimiteit van de feedbackgevers, zijn gebaseerd op een uitgebreide literatuuranalyse over feedback en prestatiemanagement en werden aan een denktank binnen de Vlaamse overheid (november 2015) en het Voorzitterscollege (januari 2016) voorgelegd.
  • HR-businesspartners en HR-specialisten konden in 2016 hun inbreng doen voor de ontwikkeling van de FIO.
  • Van maart tot augustus 2016 werd het nieuwe instrument en bijhorend ondersteuningsmateriaal, in samenwerking met twee externe partners, via een raamcontract en ontwikkeld
  • De FIO werd van oktober 2016 tot februari 2017 getest in 3 proeftuinen binnen de Vlaamse overheid (bij de Vlaamse Landmaatschappij, het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek en de Openbare Vlaamse Afvalmaatschappij).
  • Medio 2017 werd de FIO bijgesteld na een uitgebreide evaluatie van het proefproject.
  • In 2022 werd de FIO geactualiseerd (linken naar opleidingsinitiatieven, verwerkingsregister, inschrijvingsprocedure, … )

Heb je zelf feedback over dit instrument of wil je het evaluatierapport inkijken? Contacteer dan team leiderschap via leiderschap@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

Gegevensbescherming FIO

Wat gebeurt er met de gegevens die je invult en de feedback die je ontvangt?

Bij de aanmelding

Tijdens de aanmelding wordt gepeild naar een aantal gegevens (naam, voornaam, email, entiteit). Deze gegevens zijn enerzijds nodig om het FIO-verslag te kunnen aanbieden. Anderzijds verwerkt de technische partner de gegevens in een overheidsbrede rapportering, met name hoeveel feedbackontvangers er uit een bepaalde entiteit hebben deelgenomen. Ten slotte zijn deze gegevens nodig voor de facturatie.

Of je al dan niet hebt deelgenomen aan de FIO is niet zichtbaar in de overheidsbrede rapportering.

Bij het invullen van de vragenlijst, het FIO-verslag en het individuele ontwikkelplan

De antwoorden van de feedbackgever zijn niet anoniem. De feedbackontvanger ziet wie wat heeft geantwoord.

Op het einde van de vragenlijst wordt gevraagd hoe veilig de feedbackgever zich voelde om de feedback te geven. Deze laatste vraag wordt wel anoniem verwerkt. Minstens 5 feedbackgevers moeten deze vraag ingevuld hebben. Als minder dan 5 feedbackgevers deze vraag invulden, krijg je als feedbackontvanger geen rapportering over deze vraag. Het FIO-verslag en het individueel ontwikkelplan zijn eigendom van de feedbackontvanger. Die bepaalt zelf wie inzage krijgt.

De technische partner verwerkt en ontsluit de informatie op een vertrouwelijk platform voor elke individuele feedbackontvanger.

Het Agentschap Overheidspersoneel heeft op geen enkel ogenblik inzage in de individuele resultaten.

Je gegevens blijven 2 jaar bewaard. Zo kan een feedbackontvanger geruime tijd later het FIO-verslag opvragen mocht die dat zelf niet meer vinden.

Wil je meer informatie over informatieveiligheid en welke maatregelen genomen werden om persoonsgegevens te beschermen? Neem contact op via leiderschap@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).