Gedaan met laden. U bevindt zich op: OSLO Schuldbeheer Evenementen

OSLO Schuldbeheer

De focus van dit OSLO-traject ligt op het schuldvorderingenproces dat lokale besturen doorlopen, en het identificeren van de mens achter de schuld om de debiteuren een meer aangepast en gepersonaliseerd advies te kunnen geven. Op basis van internationale standaarden bouwen we het vocabularium op.

Aan de start van dit OSLO-traject liggen de volgende use cases op tafel, de bedoeling is om de volgende concepten gedurende de verschillende werkgroepen verder uit te werken:
  • Identificatiegegevens: identificatie omtrent debiteur
  • Schuldinformatie/de vordering: bedragen, rentetarieven, looptijd, crediteur, debiteur
  • Betalingsplanstructuur: uniforme structuur naar betalingsplannen toe
  • Schuldenclassificatie/profilering: op basis van type (Openstaande facturen vb kinderopvang, gasboetes GAS4/5) en prioriteit (lopend,..)
  • Terugbetalingsvoorschrift: rekening houdend met het inkomen en financiële status van debiteur
  • Documentatievereisten (schuld gerelateerde informatie): schuldbrieven, overeenkomsten, plan

Doel
De doelstelling van dit traject is het in kaart brengen, definiëren en standaardiseren van informatie die relevant is bij het schuldvorderingen- en beheerproces, om data efficiënter te kunnen uitwisselen en te kunnen hergebruiken. Hierbij zal de focus gelegd worden op het opzetten van een gegevensuitwisseling tussen o.a. steden/gemeenten en debiteuren.

Doelgroep
Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp en wil deelnemen. In het bijzonder wanneer uw organisatie zelf gegevens omtrent schuldvordering en debiteuren capteert, bezit, verwerkt, gebruikt en/of wenst te gebruiken is uw deelname belangrijk.

Samen met alle stakeholders worden de use cases en gegevens gestandaardiseerd. Door de semantische stromen te verduidelijken worden de gegevens begrijpelijk, vindbaar en beter verbonden met andere gegevensbronnen.

Meer info over OSLO vindt u op https://www.vlaanderen.be/digitaal-vlaanderen/onze-oplossingen/oslo

Tijdens dit traject worden 4 werkgroepen gepland. Hieronder vindt u een overzicht van de data voor de werkgroepen. Als u geïnteresseerd bent in deelname, klik dan op onderstaande links.