Gedaan met laden. U bevindt zich op: Meer weten over de Groene Rand? Een groene en leefbare Vlaamse Rand

Meer weten over de Groene Rand?

Tal van organisaties zetten zich in voor meer groen, in de Vlaamse Rand en elders. Via hun kanalen blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Agentschap Natuur & Bos

Het Agentschap Natuur & Bos heeft een hele rubriek gewijd aan de Groene Rand(opent in nieuw venster). Je kan er ook inschrijven op een nieuwsbrief over de Groene Rand. Het Agentschap is bovendien actief op Facebook(opent in nieuw venster) en Twitter(opent in nieuw venster).

Benieuwd naar de belevenissen van de boswachters? Hen kan je volgen via een apart kanaal op Twitter(opent in nieuw venster) en via Instagram(opent in nieuw venster).

Vlaamse Landmaatschappij

Ook de Vlaamse Landmaatschappij heeft op haar website een rubriek over haar projecten in de Vlaamse Rand(opent in nieuw venster). Op vlaanderen.be vind je onder meer een startnota over de Rand. Via de Facebookpagina Ruimte voor de Rand(opent in nieuw venster) kan je de laatste ontwikkelingen volgen.

Provincie Vlaams-Brabant

Op de website van de provincie vind je heel wat inlichtingen over natuur en milieu(opent in nieuw venster). Je kan er ook inschrijven op een nieuwsbrief.

Voor informatie over de toeristische mogelijkheden in de Groene Gordel(opent in nieuw venster) moet je bij Toerisme Vlaams-Brabant zijn. Via de nieuwsbrief, Facebook(opent in nieuw venster) of Twitter(opent in nieuw venster) blijf je op de hoogte van toeristische nieuwtjes. Je kan je ook gratis abonneren op het Groene Gordel & Hageland Magazine(opent in nieuw venster), dat twee keer per jaar verschijnt.

Regionale Landschappen

In de Vlaamse Rand zijn drie Regionale Landschappen actief: Pajottenland & Zennevallei(opent in nieuw venster), Brabantse Kouters(opent in nieuw venster) en Dijleland(opent in nieuw venster). Regionale Landschappen zijn samenwerkingsverbanden op streekniveau. Ze brengen inwoners en partners samen rond een wervend landschapsverhaal. Natuur, erfgoed en streekidentiteit, klimaat, draagvlak en beleving staan daarbij centraal. Bekijk dit leuke filmpje over de werking van de regionale landschappen(opent in nieuw venster).

Heel wat van deze initiatiefnemers bundelen bovendien hun krachten in een samenwerkingsverband.