Gedaan met laden. U bevindt zich op: Werkbaarheidsprofiel voedingsnijverheid 2019. Sectorale analyse op de Vlaamse werkbaarheidsmonitor 2004-2019

Werkbaarheidsprofiel voedingsnijverheid 2019. Sectorale analyse op de Vlaamse werkbaarheidsmonitor 2004-2019

De werkbaarheidsgraad in de voedingsnijverheid bedraagt 43,6% in 2019. Sinds 2004 registreren we geen significante verschuiving in het aandeel werknemers met een werkbare job. De werkbaarheidsgraad voor de voedingsnijverheid ligt voor alle meetpunten sinds 2007 significant lager dan het Vlaamse sectorgemiddelde. In 2019 wordt in de voedingssector bijna 40% van de werknemers geconfronteerd met werkstress, bijna 30% met motivatieproblemen.
Publicatiedatum
Juli 2020
Publicatietype
Rapport
Thema's
Kwaliteit van de arbeid
Auteur(s)
Ria Bourdeaud’hui, Frank Janssens, Stephan Vanderhaeghe
Doelgroep
Ruim publiek