Gedaan met laden. U bevindt zich op: Verlies en verspilling in de voedselketen
Verlies en verspilling in de voedselketen
Dit rapport brengt de problematiek van verlies en verspilling in de voedselketen in kaart en geeft de resultaten weer van een inventarisatie van verlies in de Vlaamse primaire sector. Op basis van literatuuronderzoek wordt het conceptuele kader afgebakend en een definitie naar voren geschoven. Het rapport brengt de grootte van het probleem in kaart op globaal, Europees en Belgisch niveau. Oorzaken van voedselverlies worden per ketenschakel besproken. Het rapport bespreekt ook de gevolgen van deze problematiek vanuit een voedsel- en milieuperspectief en legt de nadruk op de maximalisatie van waardebehoud van voedsel.
Het rapport toont de resultaten van een inventarisatie van verlies in de Vlaamse primaire sector (land- en tuinbouw en visserij). Per bedrijfstak identificeert het de verliesposten en worden de verliespercentages opgesteld. Het rapport geeft ook een voorzichtige raming van het totale verlies (in ton) in de Vlaamse primaire sector. Ten slotte worden enkele conclusies getrokken en beleidsaanbevelingen geformuleerd.
Lees de publicatie
- Uitgever
- Publicatiedatum
- December 2011
- Publicatietype
- Rapport
- Thema's
- Landbouw en visserij
- Auteur(s)
- Kris Roels, Dirk Van Gijseghem