Gedaan met laden. U bevindt zich op: Food footprint. Welke oppervlakte is nodig om de Vlaming te voorzien van lokaal voedsel? Een theoretische denkoefening

Food footprint. Welke oppervlakte is nodig om de Vlaming te voorzien van lokaal voedsel? Een theoretische denkoefening

Lokaal geproduceerd voedsel consumeren is wenselijk met het oog op duurzaamheid. Maar ook op het vlak van voedselzekerheid is lokaal voedsel produceren van groot belang. De toenemende bevolking, de schaarste aan fossiele brandstoffen, de toenemende bodemaantasting, biodiversiteitsverlies, de toenemende geopolitieke conflicten,... beïnvloeden immers de voedselzekerheid. Hoeveel ruimte is er in Vlaanderen nodig om de huidige consumptie van de Vlamingen lokaal te produceren? De studie geeft een antwoord op deze vraag. We noemen dit ruimtebeslag de food footprint.
Publicatiedatum
Februari 2014
Publicatietype
Studie
Thema's
Duurzame landbouw