Gedaan met laden. U bevindt zich op: Uitdieping in de gezonde Vlaamse keuken

Uitdieping in de gezonde Vlaamse keuken

  • i-mens
  • Erkenningsnummer: VG_E_01123
  • Goedgekeurd op: 16 juli 2015

Beschrijving

De DC-medewerker is een échte huishoudhulp waardoor het takenpakket ook kookactiviteiten omvat. In de basisvorming stonden we stil bij een goede basiskennis van bereidingswijzen en correct hanteren van diverse kookmaterialen. In deze module wordt dieper ingegaan op deze reeds gekende basisprincipes en bereidingswijzen. Extra aandacht gaat uit naar het bereiden van meer specifieke gerechten gecombineerd met een bredere kijk op verschillende vergeten en minder gekende voedingswaren. Ook hier wordt, zoals in de basismodule, een kleine meerkost voor gebruik van materialen en voedingsmiddelen verrekend.

Opleidingsduur

De opleiding 'Uitdieping in de gezonde Vlaamse keuken' duurt 4 uur of één halve dag en wordt georganiseerd voor groepen van maximaal 15 deelnemers. Alpheios en Solidariteit voor het Gezin VZW zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor het aanbieden van opleidingen aan dienstencheque-medewerkers, onder de benaming Metis-Competentiecentrum. De opleiding 'Uitdieping in de gezonde Vlaamse keuken' zal in dit verband gegeven worden door een docent van het opleidingscentrum van Solidariteit voor het Gezin VZW.

Kostprijs

De prijs van de opleiding bedraagt 39,95 euro/persoon/halve dag voor groepen van max. 15 deelnemers. Inbegrepen zijn : verplaatsingskosten, didactisch materiaal, begeleiding van het subsidiedossier, attesten voor de deelnemende cursisten en eventueel ter beschikking stellen van didactische keukens/leslokalen. De gebruikte voedingswaren binnen deze vorming worden hierbij apart gefactureerd afhankelijk van het aantal deelnemers binnen deze vorming.