Wijnbouwer-wijnmaker
- SYNTRA
- ODB-Z00617
- op: 1 september 2023
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
- Vlaams opleidingskrediet
Aantal uren: 526 uur
Eindbeoordeling voorzien: ja
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Extra informatie: http://www.syntra.be opent in nieuw venster
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof, Vlaams opleidingskrediet en opleidingscheques voor werknemers
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat als u hooggeschoold bent (graduaats-, bachelor- of masterdiploma), u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Modules
- Vrijstellingsproef examen van de module | ODB-Z00617-001 | 1 uur
- Wijngaardwerk: basis | ODB-Z00617-010 | 50 uur
- Ziekten en plagen in de wijngaard | ODB-Z00617-011 | 24 uur
- Vinificatie: algemeen | ODB-Z00617-012 | 32 uur
- Speciale vinificatietechnieken | ODB-Z00617-013 | 20 uur
- Wijngaardpraktijk: van zomer tot en met oogst | ODB-Z00617-014 | 20 uur
- Uitbater van een wijndomein | ODB-Z00617-015 | 28 uur
- Wijnbouwer-wijnmaker | ODB-Z00617-016 | 1 uur
- Fytolicentie P2 | ODB-Z00617-017 | 64 uur
- Vinificatie Chemie Praktijk | ODB-Z00617-002 | 24 uur
- Wijngaardpraktijk: van voorsnoei tot zomer | ODB-Z00617-003 | 24 uur
- Technisch wijn leren proeven | ODB-Z00617-004 | 24 uur
- Vinificatie: chemie basis | ODB-Z00617-005 | 24 uur
- Coaching wijngaardpraktijk/ toegepaste praktijk | ODB-Z00617-006 | 4 uur
- Wijnbouwer-wijnmaker | ODB-Z00617-007 | 120 uur
- Technisch wijn leren proeven | ODB-Z00617-008 | 2 uur
- Fytolicentie P2 Wijnbouwer-wijnmaker | ODB-Z00617-009 | 64 uur
Inhoud van de opleiding
Op het einde van de opleiding kunnen de cursisten zelfstandig druiven kweken en wijn maken volgens de geldende regels van voedselveiligheid en hygiëne en zijn in staat een eigen bedrijf te runnen als wijnmaker en/of wijnbouwer