Gedaan met laden. U bevindt zich op: LEADERS FOR TODAY & TOMORROW

LEADERS FOR TODAY & TOMORROW

Opleidingsverstrekker
The Tipping Point
Registratienummer
ODB-1003516
Geregistreerd
op: 14 november 2024

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Aantal uren: 40 uur

Eindbeoordeling voorzien: nee

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: https://buildingblocks.thetippingpoint.be/trajecten/leaders-for-today-tomorrow/opent in nieuw venster

Doelgroep

Voor alle professionals die willen ‘proeven’ van ‘leiding geven’ of die net in een rol van people leader zijn gestapt.

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

Inhoud van de opleiding

Als leidinggevende in een hedendaagse, complexe werkomgeving neem jij verschillende rollen op. Je moet doelstellingen halen, betrokkenheid creëren, medewerkers en teams motiveren, veranderingen implementeren en je bedrijf vertegenwoordigen.

PROGRAMMA

  1. We set the scene (halve dag, online/classroom training)
    Voor je van start gaat leer je je trainer en de andere deelnemers kennen. Tegelijk introduceren we jou in het programma, onze methodologie en het wetenschappelijk framework. Je weet wat onze verwachtingen zijn en wij kennen die van jou. Na deze sessie geven we je meteen een tussentijdse opdracht mee.

  2. Wie ben jij als gids? (ganse dag, classroom training)
    Je begint deze sessie met een terugkoppeling naar de opdracht. Vervolgens geven reflectieoefeningen je inzicht in hoe jij leiderschap benadert en invult. Je ontdekt in groep hoe je vorm geeft aan taakgericht leiderschap, wat betrokkenheid en motivatie betekenen en hoe je ze creëert, bij jezelf en je medewerkers. Je keert terug naar je werkvloer met een duidelijk zicht op wat jij anders zal doen én met nieuwe praktijkopdracht.

  3. Hoe pak jij mensen mee? (ganse dag, classroom training, halve dag met simulatie acteur)
    Ook bij het begin van deze sessie blik je terug op je tussentijdse opdracht. We vertrekken van deze opdracht om te leren wat jij precies kan doen om jouw medewerkers te motiveren. Je krijgt daar drie knoppen voor: autonomie (A), betrokkenheid (B) en competentie (C). Bovendien leer je de juiste (proactieve en reactieve) gesprekstechnieken om aan deze knoppen te draaien en het maximale uit individuele gesprekken te halen. In de namiddag breng je dit in de praktijk met een professionele simulatieacteur. Je sluit de dag af met een nieuwe opdracht en heldere, persoonlijke verbeterpunten.

  4. Hoe bouw jij een hecht team van klimmers? (ganse dag, classroom training)
    Zoals in iedere sessie gaan we ook hier van start met een terugblik op je opdracht. Daarna leer je hoe jij een succesvol team bouwt en waarom een veilig teamklimaat daarvoor cruciaal is. Je kent de ins en outs van psychologische veiligheid en hoe je dit bekomt. You learn to care and dare. Met andere woorden: je weet waarom vertrouwen en verbinding cruciaal zijn (care) maar ook waarom het belangrijk is om afspraken te durven maken (dare). Na deze training heb je bovendien enkele facilitatietechnieken onder de knie die je meteen kan inzetten. We sturen je opnieuw naar huis met een opdracht en heldere inzichten in hoe jij beter een hecht team kan bouwen.

  5. Wat doe je met klimmers die het moeilijk hebben? (ganse dag, classroom training, halve dag met simulatie acteur)
    Je reflecteert een laatste keer op je tussentijdse opdracht voor je leert omgaan met verandering, veerkracht en weerstand. Na deze sessie weet je wat veranderingen doen met je brein en welke impact ze hebben op jouw veerkracht en die van je team. Je kan weerstand en stresssignalen vaststellen bij jezelf en je medewerkers. Tenslotte begrijp je waarom jij moedige gesprekken soms vermijdt en leer je de juiste gesprekstechnieken om zo’n gesprek met succes te voeren en om te gaan met de reacties van je gesprekspartner. In de namiddag pas je deze nieuwe inzichten en vaardigen toe met een simulatieacteur. Je sluit de dag af met een reflectie op wat jij morgen anders zal doen én met een laatste opdracht.

  6. Terugkomdag (halve dag, classroom training)
    Een terugkomdag zorgt ervoor dat je de aangereikte inzichten en vaardigheden blijvend kan toepassen op jouw werkvloer.

Tijdens dit traject ontwikkel je inzicht in je identiteit en leiderschapsrol op basis van wetenschappelijke principes. Je leert motivatie te begrijpen en effectieve technieken toe te passen om je team te inspireren en organisatiedoelen te behalen. Daarnaast bouw je een dreamteam door psychologische veiligheid te waarborgen, vertrouwen en verbinding te versterken, en ruimte te creëren voor durf. Word een betrouwbare berggids voor een hecht en succesvol team.