Gedaan met laden. U bevindt zich op: Voorbereidend grondonderzoek Nieuws

Voorbereidend grondonderzoek

Nieuwsbericht
30 september 2024
Kaart grondonderzoeken Zeebrugge

Ter voorbereiding op de werken aan de nieuwe sluis en de Nx voeren we op enkele locaties in Zeebrugge binnenkort opnieuw grondonderzoek uit. Dit is belangrijk om de toekomstige bouwmethodes voor de sluis en tunnel beter te bepalen en uit te werken.

Start van de voorbereidende werken voor pompproeven

Vanaf de tweede helft van oktober starten de voorbereidende werkzaamheden voor een aantal pompproeven. Door middel van deze proeven bepalen we de doorlatendheid van de bodem en de verschillende grondlagen, ook op grote diepte. Dat is belangrijk om de toekomstige bouwmethodes voor de sluis en tunnel beter te bepalen en uit te werken.

Tijdens de pompproeven voeren we regelmatig waterstands- en zettingsmetingen uit in de omgeving. Deze metingen helpen ons de impact van de werkzaamheden op de omgeving nauwkeurig te volgen.

Wanneer de pompproeven beginnen, zullen infopanelen worden geplaatst met meer informatie over de opzet en de uitvoering van de proeven.

Peilbuizen in Stationswijk

Daarnaast plaatsen we peilbuizen op zeven locaties in de Stationswijk. De peilbuizen worden tot 10 meter diep in de grond geplaatst en registreren de grondwaterstand in de bovenste bodemlagen op lange termijn. In totaal worden 11 peilbuizen geplaatst, waarbij telkens één dag voorzien wordt om een peilbuis te plaatsen. Het uitvoeren van de boringen kan beperkte (geluids)hinder voor de omgeving veroorzaken. Ter voorbereiding van de plaatsing van de peilbuizen werden eind augustus en begin september al zeven sonderingen uitgevoerd op deze locaties.

Vragen?

Bij vragen over de pompproeven kan u het projectteam bereiken via het nummer 0800 20 229 of via nieuwesluiszeebrugge@mow.vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).