Gedaan met laden. U bevindt zich op: Plaatsbeschrijvingen Stationswijk Nieuws

Plaatsbeschrijvingen Stationswijk

Nieuwsbericht
30 september 2024
Situeringskaart perimeter plaatsbeschrijvingen Stationswijk

In oktober voert de Vlaamse overheid plaatsbeschrijvingen uit in de Stationswijk, zodat vanaf half november de tweede fase van de sloopwerken kan starten. Het aanvragen van een plaatsbeschrijving kan tot 8 oktober 2024.

De tweede fase van de sloopwerken in de Stationswijk gaat in de tweede helft van november van start. We noteerden de bezorgdheden van bewoners en kozen ervoor om de perimeter van de plaatsbeschrijvingen te verruimen. Voorafgaand aan deze werken biedt de Vlaamse overheid daarom plaatsbeschrijvingen aan in een ruime perimeter rond de te slopen gebouwen. De Vlaamse overheid draagt de kosten voor de plaatsbeschrijving en stelt hiervoor een erkende landmeter-expert aan.

Omwonenden ontvingen hierover een brief in de bus en we ontvingen al een groot aantal aanvragen. Woont u in de aangeduide zone en heeft u nog geen plaatsbeschrijving aangevraagd? Doe dit dan uiterlijk voor 8 oktober via nieuwesluiszeebrugge@mow.vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie) of het gratis nummer 0800 20 229.

Het uitvoeren van de plaatsbeschrijvingen duurt volgens de huidige planning tot eind oktober. Pas daarna kunnen de sloopwerken starten. Zodra we meer informatie hebben over de timing en hinder van de werken, informeren wij de omgeving.