Gedaan met laden. U bevindt zich op: Rapport Steunpunt Wonen over evaluatie IGS-subsidie gepubliceerd Nieuwsberichten van lokaal woonbeleid

Rapport Steunpunt Wonen over evaluatie IGS-subsidie gepubliceerd

Nieuwsbericht
19 oktober 2023

Het eindrapport van het Steunpunt Wonen over de evaluatie van de IGS-subsidie is gepubliceerd. U vindt het rapport op de website van Steunpunt Wonen(opent in nieuw venster).

Het doel van dit onderzoek was een evaluatie uit te voeren van de subsidie voor intergemeentelijke samenwerking voor lokaal woonbeleid. De globale conclusie is dat een subsidie voor intergemeentelijke samenwerking in de huidige context belangrijk blijft om gemeenten in staat te stellen een dynamisch lokaal woonbeleid te voeren. Het voornaamste argument is dat de subsidie een specialisatie toelaat die vereist is om de veelheid aan taken uit te voeren die de gemeenten opgelegd kregen en waarvoor vele gemeenten onvoldoende capaciteit hebben.

Het eindrapport bevat een aantal beleidsaanbevelingen waarmee Wonen in Vlaanderen rekening kan houden bij het uitwerken van een nieuw subsidiekader voor de periode 2026-2031.