Gedaan met laden. U bevindt zich op: Aanpassingen geconventioneerde verhuur/budgethuren: twee private initiatiefnemers kunnen één project samen realiseren Nieuws

Aanpassingen geconventioneerde verhuur/budgethuren: twee private initiatiefnemers kunnen één project samen realiseren

Nieuwsbericht
25 juli 2024

Op 19 mei keurde de Vlaamse Regering een besluit definitief goed waardoor twee private initiatiefnemers onder bepaalde voorwaarden samen een project van sociale en geconventioneerde huurwoningen kunnen realiseren.

Artikel 5.47/3, §1 en artikel 5.47/4, §1 en §2 van het Besluit Vlaamse Codex Wonen van 2021 zijn hiervoor aangepast.

Hierdoor kunnen twee private initiatiefnemers (i.p.v. een private initiatiefnemer) een project van sociale en geconventioneerde huurwoningen realiseren.

De voorwaarden zijn:

  • Een private initiatiefnemer moet de sociale huurwoningen realiseren en verhuren, de andere private initiatiefnemer moet de geconventioneerde huurwoningen realiseren en verhuren.
  • De twee private initiatiefnemers moeten verbonden vennootschappen zijn als vermeld in artikel 1:20, 1°, van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen van 23 maart 2019.

De voorwaarden voor het project zelf blijven ook gelden. Zo moet het project uit minstens drie woningen bestaan en moet minstens een derde woningen bestemd worden als sociale huurwoningen en minstens een derde woningen bestemd worden als geconventioneerde huurwoningen.

Opgelet: deze wijzigingen gelden nog niet. Ze treden in werking 10 dagen na publicatie van het besluit in het Belgisch Staatsblad. Het Projectportaal wordt aangepast om de gezamenlijke subsidieaanvraag mogelijk te maken. Wij houden u op de hoogte.

Meer informatie?

Lees alle informatie op de aparte webpagina aanpassingen geconventioneerde verhuur/budgethuur besluiten. Houd er rekening mee dat deze toekomstige wijziging nog niet zichtbaar is op de website. We passen de website pas aan zodra deze wijzigingen gelden.

Met vragen kunt u terecht bij de helpdesk via geconventioneerdehuur@vlaanderen.be.(opent in uw e-mail applicatie)