Gedaan met laden. U bevindt zich op: Ontdek onze kijk- en luistertips Nieuws

Ontdek onze kijk- en luistertips

Nieuwsbericht
19 oktober 2023

Op zoek naar een interessante reportage of podcast? Met het oog op de komende herfstvakantie geeft Kenniscentrum Digisprong alvast enkele kijk- en luistertips mee. 

ICT-coördinatie in onderwijs - hoorzitting

logo Vlaams parlement en tekening bevoegdheid onderwijs en vorming
© Vlaams parlement

Op donderdag 19 oktober 2023 werd Kenniscentrum Digisprong uitgenodigd voor een hoorzitting op de commissie voor onderwijs.

ICT-coördinatoren in het Vlaamse onderwijs staan in voor planning, budgetbeheer, technische ondersteuning en pedagogisch-didactische ondersteuning. Sprekers Ella Desmedt van Idea Consult, Koen Vandenhoudt van de stuurgroep Vlaamse ICT-coördinatoren Liga en Jan De Craemer van het Kenniscentrum Digisprong informeren de commissieleden over het veelzijdige takenoverzicht, het profiel en de noden van ICT-coördinatoren binnen het onderwijs.

De hoorzitting herbekijken kan hier(opent in nieuw venster) (start vanaf min. 59’).

Scientix tv - aflevering 13: EdTech, fysica en lava lampen

beeldbuis tv met daarin het logo van Scientix tv
© European Schoolnet scientix tv

Scientix tv is het videokanaal van European Schoolnet. Het kanaal brengt Engelstalige afleveringen rond wetenschapsonderwijs waar leermiddelen en nieuwe trends worden voorgesteld. Interviews met beleidsmakers zijn in de uitzendingen een vaste waarde. Afleveringen worden één keer per maand uitgezonden, behalve tijdens de zomervakantie.

In episode 13 (opent in nieuw venster)vertelt Willem Schoors van Kenniscentrum Digisprong meer over het EdTech-project EmpowerED.

Podcast Future Classroom Lab - aflevering 3: de Digisprong in Vlaanderen

kleurrijk logo met tekst Future Classroom Lab
© FCL

Het Future Classroom Lab (FCL) is een inspirerende, volledig uitgeruste onderwijs- en leeromgeving in Brussel, gecreëerd door European Schoolnet. Het klaslokaal van de toekomst daagt bezoekers uit om de rol van pedagogie, technologie en inrichting van hun klaslokalen te analyseren.

Elk land/deelstaat dat lid is van het FCL-netwerk, kan een FCL-ambassadeur aanwijzen. In Vlaanderen is Jana Op de Beeck sinds 1 september 2023 aangesteld als ambassadeur. Stephanie De Clercq staat haar bij als co-lead ambassadeur. De taak van de ambassadeur is om activiteiten te organiseren, de relevante projecten binnen FCL verder te verspreiden binnen het land/deelstaat, een netwerk van scholen aan te leggen, … Elke FCL-ambassadeur legt hierin eigen accenten en beslist samen met zijn overheid over de invulling.

In deze FCL-podcast(opent in nieuw venster) vertelt co-lead ambassadeur Stephanie De Clercq over de Digisprong in het Vlaamse onderwijs. Deze podcast is Engelstalig.