Gedaan met laden. U bevindt zich op: Release van maandag 24 juni 2024 Nieuws

Release van maandag 24 juni 2024

Release eBusiness suite 

 

  1. WebADI: Er werd een standaard oracle patch geïnstalleerd om problemen met webADI op te lossen.
  2. KBC werd opgezet als btw-plichtige entiteit vanaf 1/7/2024.
  3. RRF-tool: Opdat de RRF-tool zou beantwoorden aan de vereisten van M209 werd de bestaande datastructuur en rapportering over eindontvangers en eindbegunstigden in de RRF-tool aangepast.
  4. Terugsturen van e-invoice responses. Bij het terugsturen van e-invoices naar Mercurius, was er een technisch probleem bij factuurnummers met speciale tekens zoals onder andere &, <, >. Dit probleem werd verholpen.
  5. Er werden 2 ADI-sjablonen aangepast die enkel binnen DCB worden gebruikt.
  6. Waarschuwing ‘Overheidsopdracht’ vereist e-Invoicing. In het kader van de nieuwe wet op overheidsopdrachten is het verplicht gebruik van e-Invoicing bij bestekbepaling en bepalingen van bijakte. Hierdoor zijn er in OraFin bij de aanmaak van het inkooporder 2 extra velden toegevoegd met betrekking tot overheidsopdrachten. Het veld ‘Overheidsopdracht’ op de regel van het inkooporder wordt gebruikt om e-Invoicing te verplichten.

Dit betekent dat:

  • Indien het veld ‘Overheidsopdracht op één van de regels van het inkooporder is meegegeven en de leverancier levert een PDF-factuur aan, dan zal de PDF-factuur niet verwerkt worden.
  • De dossierbehandelaar wordt hiervan op de hoogte gebracht via mail om de factuur bij de leverancier te weigeren en een e-factuur op te vragen.
  • De PDF-factuur die niet verwerkt wordt, zal zichtbaar zijn in de dagelijks gepubliceerde lijst van ‘Niet verwerkte waarschuwingen’.
  • Deze werkwijze wordt al gebruikt wanneer het veld ‘e-Invoicing’ op het inkooporder op ‘Ja’ staat.

Voorbeeld van het veld ‘Overheidsopdracht’ - Professioneel scherm:

Voorbeeld van het veld ‘Overheidsopdracht’ - Eenvoudig inkooporderscherm: