Tuinen zijn schitterende plaatsen om vogels te bekijken. Veel soorten zijn regelmatige gasten van onze tuinen en bieden veel kansen om je vaardigheid tot determineren te verbeteren en hun gedrag en levensstijl te begrijpen.
Met onze zoekkaarten kan je zelf op exploratie gaan.
Deze kaart is ontwikkeld om je te helpen de meest algemene waterplanten van permanent stilstaand of traag stromend water te benoemen.
Speelterreinen en sportvelden zijn er niet alleen voor sport en spel. Je kan ze ook bestuderen. Deze kaart bevat ideeën voor wetenschappelijke projecten met planten.
De tekeningen van deze zoekkaart illustreren 57 vrij veel voorkomende dagvlindersoorten van de Benelux.
Ook benieuwd welke beestjes je kan vinden in de struiken? Dan is deze zoekkaart echt iets voor jou.
Onzelieveheer(s)(e)beestje, (onze)lievevrouw(e)beestje, piempampoentje, hemelbeestje, pieternel(letje), pieternellebeestje, piepauw(tje), piepebontje, pimpajoen(tje), pimpaljoen(tje), pimpompulletje, … Het zijn mooie streekbenamingen voor het lieveheersbeestje.
Met deze zoekkaart kunnen de meest voorkomende groepen dieren die in zoetwater leven, op naam gebracht worden.
De zoekkaart ‘De verspreiding van zaden en vruchten’ geeft je informatie over zaden en vruchten, over hun vorming en vooral over hun verspreiding.
Een gids voor bloemstructuren en hun identificatiekenmerken. Deze kaart geeft je informatie over de bouw van een bloeiende plant, de bouw van een bloem, over bladstanden en bladranden.
Met deze, uit het Engels vertaalde kaart, kan je een aantal veel voorkomende zeewieren die op rotskusten en golfbrekers leven op naam brengen.
Deze uit het Engels vertaalde zoekkaart kun je als praktisch hulpmiddel inzetten voor de identificatie van algemeen voorkomende wolkensoorten.
Dit is een zoekkaart die je zeker op zak moet hebben als je in het voorjaar een bezoek brengt aan één van de prachtige Vlaamse bossen op rijke leem- en zandleembodems.
Deze zoekkaart maakt het mogelijk om de gangbare bodemdiertjes te identificeren.