Gedaan met laden. U bevindt zich op: Jeroen doet zijn job om iedereen een smakelijke pauze te geven

Jeroen doet zijn job om iedereen een smakelijke pauze te geven

Jeroen werkt al 5 jaar als keukenmedewerker in het VAC in Hasselt. Hij neemt er vooral de koffiebar voor zijn rekening én houdt er samen met zijn collega’s elke dag de sfeer in.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Jeroen is geboren en getogen in de horeca en erfde de microbe van zijn moeder, die een restaurant had. “Hiervoor heb ik 14 jaar voor Center Parcs gewerkt. Ook heel tof, maar die late shifts en weekends begonnen me toch parten te spelen. Daarom ging ik op zoek naar een job die iets beter aansluit op mijn privéleven,” vertelt hij.

Ook aan het sociale aspect hecht Jeroen veel belang. “Mensen komen hier gezellig een koffietje drinken tijdens hun pauze, ik denk wel dat zij het tof vinden dat er hier dan iemand rondloopt die altijd goedgeluimd is. En omgekeerd ook: ik sla graag een praatje met de mensen,” zegt hij. “We horen weleens dat er in het VAC van Hasselt veel gelachen wordt, en dat er ‘lollige mensen’ werken in de koffiebar. We laten dus wel een indruk na bij de mensen, en ik vind het heel leuk om bij te dragen aan het welverdiende rustmomentje van collega’s.”

"Ik neem graag het voortouw en hou wel van een beetje verandering."

Een herfstige broodjeslijst en een leeshoekje

Het grootste pluspunt van zijn job? De ruimte die hij krijgt om zelf dingen vast te pakken. “In de zomer is het hier iets kalmer. Ik heb dat moment aangegrepen om het magazijn wat meer in te richten naar de noden van de koffiebar, om het mezelf en mijn collega’s wat makkelijker te maken. Die extra verantwoordelijkheden geven me veel voldoening,” vertelt hij. “Zo heb ik onlangs ook voor de eerste keer samen met het VAC in Leuven de nieuwe broodjeslijst mogen samenstellen. Het is een héél tof, herfstig en toch out of the box assortiment geworden, al zeg ik het zelf! Ik neem graag het voortouw en hou wel van een beetje verandering.”

“Veel van mijn collega’s beginnen en eindigen hun werkdag ook twee uur eerder dan ik. Daardoor heb ik aan het einde van de dag nog wat tijd om dergelijke extra taken op mij te nemen. Dat maakt ook dat de collega’s me ’s ochtends graag zien komen, want mijn dag begint als de rest al toe is aan hun eerste pauze (lacht).”

Harde werkers

Ook de band met zijn collega’s is voor Jeroen een grote troef. “Ik ben elke dag een uur heen en een uur terug onderweg, maar ik heb het ervoor over. Dat betekent dat ik mijn job heel fijn vind. Ik heb een heel goede klik met iedereen, mijn collega’s zijn harde werkers en er heerst echt een topsfeer. Dat is heel bevorderlijk voor je werkgeluk.”