Gedaan met laden. U bevindt zich op: Seurop-klassement runderen

Seurop-klassement runderen

Voor de rundveehoud(st)er is het belangrijk om de kwaliteit bij levende dieren in te schatten. Hiertoe kijkt men best naar de voorhand, de bovenbouw en de achterhand (zowel achter- als zijaanzicht) van het dier. Bij de beoordeling van de voorhand let men vooral op de breedte ter hoogte van de schouders en de ruimte tussen de voorpoten. Bij de bovenbouw wijst voornamelijk de breedte van de rug ter hoogte van de schoft op de mate van bevleesdheid. Bij de achterhand is de ronding van de bil bepalend. Naarmate de bil ronder is, zal ook de bil dichter boven de hak eindigen (achteraanzicht) en de aanhechting aan de achterpoot meer gesloten zijn (zijaanzicht). Ook de classificatie van het karkas gebeurt op basis van de beoordeling van de bil, de rug en de schouder. De poster “SEUROP-klassement runderen” geeft een overzicht van de verschillende bevleesdheidsklassen (SEUROP). Per bevleesdheidsklasse worden 4 foto’s van het levend dier, 2 foto’s van het karkas van hetzelfde dier en de beschrijving voorgesteld.
Publicatiedatum
December 2010
Publicatietype
Affiche
Thema's
Dieren
Opmerking

Deze publicatie kan niet naar het buitenland opgestuurd worden.