Mijn VerbouwPremie voor ramen en deuren
Eigenaar-bewoners uit de laagste of middelste inkomenscategorie én verhuurders aan een woonmaatschappij krijgen enkel de premie voor het plaatsen van ramen en buitendeuren met hoogrendementsbeglazing (glas + schrijnwerk) in droge ruimtes als men aan de ventilatievoorwaarden voldoet op het moment van premieaanvraag. Meer informatie over de ventilatievoorwaarden vindt u op onze gespecialiseerde webpagina over ventilatie.
Vraag hier Mijn VerbouwPremie aan
Welke werken
- plaatsen van nieuwe hoogrendementsbeglazing zoals hoogrendementsglas, transparante kunststofplaten (polycarbonaat) of lichtkoepels
- afbreken en plaatsen van ramen en buitendeuren (buitenschrijnwerk) met hoogrendementsbeglazing als aan de ventilatievoorwaarde is voldaan
- plaatsen van als aan de ventilatievoorwaarden is voldaan
- ventilatieroosters in de nieuwe ramen
- afwerking van de dagkanten (pleister- of schrijnwerk) en vensterbank
- vensterbank en dorpel langs de buitenkant
voorzetramen met beglazing die voldoet aan de maximale U(g)-waarde
- afbreken en plaatsen van borstweringen of balustrades bij lage ramen als er hoogrendementsbeglazing aanwezig is
- plaatsen van een dakdoorbreking, zoals de dak(vlak)ramen en de lichtkoepels voorzien van glas of polycarbonaat met een van maximaal 1,0 W/m²K en de lichtkoker.
U kunt de premie voor lichtkoepels en dakramen ook onder de categorie dak aanvragen op voorwaarde dat het dak voldoende geïsoleerd is.
Enkel ramen en deuren van en verwarmde ruimtes komen in aanmerking
(bijvoorbeeld geen onverwarmde bijgebouwen of vrijstaande garages).
ventilatieroosters die niet in de nieuwe ramen verwerkt zijn (bv. geplaatst in rolluikkast of buitenmuur)
ventilatiesysteem
plaatsing beglazing en buitenschrijnwerk in een . Dit is een ruimte waarvan de dakbedekking voor minstens de helft transparant is en de toegevoegde wanden voor minstens de helft uit glas bestaan en die volledig kan afgesloten worden van de rest van de woning.
deuren of schuiframen die de hoofdwoning scheiden van een bijbouw, behalve als die bijbouw een is. In dit laatste geval maken de ramen en deuren van de gevel die uitkomen in deze veranda deel uit van het beschermd volume van de woning. Deze komen dan wel in aanmerking voor Mijn VerbouwPremie.
schilderwerken van het buitenschrijnwerk
plaatsing garagepoorten, vliegenramen en -deuren, rolluiken, zonwering (screens), sierluiken, …
toegangsdeuren van een die zich niet bevinden aan de buitenkant van een gebouw. Deze worden beschouwd als binnendeur.
Voor wie
- Elke en in een bestaand woon- en van minstens 15 jaar oud komt in aanmerking voor een premie voor het plaatsen van hoogrendementsbeglazing.
- Een uit de laagste en middelste inkomensgroepen of kan de premie ook aanvragen voor de overige werken (zie rubriek ‘Welke werken’).
- Bij werken aan de van het komt de basispremie voor het plaatsen van hoogrendementsbeglazing toe aan de investeerder van het volledige appartementsgebouw. Is er een opgericht? Dan komt de premie toe aan hen. Eigenaar-bewoners die behoren tot de laagste en middelste inkomenscategorie én verhuurders aan een woonmaatschappij kunnen een aanvullende Mijn VerbouwPremie aanvragen voor investeringen in de gemeenschappelijke delen of bepaalde collectieve installaties van een appartementsgebouw.
Voorwaarden
Eigenaar-bewoners uit de laagste of middelste inkomenscategorie en verhuurders aan een woonmaatschappij kunnen Mijn VerbouwPremie aanvragen voor het afbreken en het plaatsen van ramen en buitendeuren met hoogrendementsbeglazing (glas + schrijnwerk) als men aan de ventilatievoorwaarden voldoet op het moment van de premieaanvraag.
- De werken waarvoor u de premie aanvraagt zijn volledig uitgevoerd. U heeft hiervan een eindfactuur op het moment van de aanvraag.
- Enkel werken uitgevoerd door een aannemer komen in aanmerking. Dat mag ook een buitenlandse aannemer zijn mits aanrekening van de Belgische btw.
- U kunt slechts om de 5 jaar (na van een eerdere Mijn VerbouwPremie voor deze categorie) een premie krijgen voor eenzelfde woning voor de categorie ramen en deuren. Vroeg u de voormalige renovatiepremie voor de categorie ramen en deuren aan tussen 7 mei en 30 juni 2022 (de dag na de bekendmaking van het besluit in het Belgisch staatsblad)? Dan begint de periode van 5 jaar reeds te lopen. Deze voorwaarde is woning- en persoonsgebonden (dus dezelfde eigenaar(s) en voor dezelfde woning):
- Bij verandering van eigenaar kan de nieuwe eigenaar wel opnieuw een aanvraag doen, ook al zijn de 5 jaren nog niet verstreken.
- U kunt wel voor een andere woning of gebouw een aanvraag doen binnen de 5 jaar.
- Plaatst u enkel nieuwe beglazing in bestaande ramen? Dan kunt u enkel een premie krijgen voor de nieuwe geplaatste hoogrendementsbeglazing, zoals deze geldt voor eigenaar-bewoners uit de hoogste inkomenscategorie, ongeacht de inkomenscategorie waartoe u behoort.
- Voorwaarde bij het plaatsen van borstweringen en balustrades bij lage ramen
Bent u eigenaar-bewoner uit de laagste of middelste inkomenscategorie of verhuurt u aan een woonmaatschappij, dan kunt een premie krijgen voor het afbreken en plaatsen van borstweringen en balustrades bij lage ramen. U moet dan wel ook hoogrendementsbeglazing plaatsen in deze ramen of aantonen dat er vroeger al hoogrendementsbeglazing werd geplaatst in deze ramen.
- De van de hoogrendementsbeglazing of de U-waarde van de transparante kunststofplaten of lichtkoepels mag maximaal 1,0W/m²K bedragen.
- De Ug-waarde van het geplaatste glas moet berekend zijn volgens NBN EN 673 in overeenstemming met de CE-markering.
- De U-waarde van de transparante kunststofplaat (polycarbonaat) moet bepaald zijn volgens NBN EN 16153 in overeenstemming met de CE-markering.
- De U-waarde van de lichtkoepel, moet bepaald zijn volgens NBN EN 1873, overeenstemming met de CE-markering.
- De hoogrendementsbeglazing moet geplaatst zijn in ruimtes die na het plaatsen van de beglazing of verwarmd worden.
- De U-waarde van nieuw geplaatste mag maximaal 2,0 W/m²K bedragen.
- U kunt Mijn VerbouwPremie aanvragen voor facturen of delen van facturen waarvoor u nog geen renovatiepremie en/of energiepremie bij Fluvius heeft aangevraagd en waarvoor nog geen premie werd toegekend en dit voor alle categorieën van werken. Heeft u in het verleden een renovatiepremie of energiepremie van Fluvius aangevraagd voor bijvoorbeeld werken aan de muren, kunt u zonder wachttijd Mijn VerbouwPremie aanvragen voor andere facturen en andere werken aan de muren.
- De facturen die u bij de aanvraag moet bijvoegen, mogen op de van de premie maximaal 2 jaar oud zijn (24 maanden). Dit geldt zowel voor tussentijdse facturen als voor de eindfactuur.
- Het totale factuurbedrag (van de uitgevoerde werken per categorie) moet minimaal 1000 euro (exclusief btw) zijn om in aanmerking te komen voor de premie.
- Facturen mogen in het Frans zijn.
- Facturen mogen van een buitenlandse aannemer zijn als de Belgische btw op de factuur toegepast wordt.
Bedrag
Benieuwd welke premies u kunt aanvragen en op welk premiebedrag u recht hebt? Raadpleeg de simulator (opent in nieuw venster)2024.
De premiepercentages van 50% en 35% in de laagste en middelste inkomensgroep gelden voor alle premieaanvragen tot en met 31-12-2024. Vanaf 2025 zullen de premiebedragen dalen naar respectievelijk 35% (laagste) en 25% (middelste). Raadpleeg de simulator(opent in nieuw venster) 2025.
uit de laagste inkomenscategorie of
- U kunt een premie krijgen tot 50% van de investering zonder btw. De maximale premie bedraagt 5.500 euro.
- Het totale factuurbedrag van de categorie ramen en deuren dat in aanmerking komt is minimaal 1.000 en maximaal 11.000 euro (exclusief btw). Indien het factuurbedrag hoger is dan 11.000 euro, kunt u deze factuur nog steeds indienen. Voor de berekening van de premie zal er dan geen rekening gehouden worden met het bedrag boven 11.000 euro.
- Deze premie geldt enkel als u voldoet aan de ventilatievoorwaarden. Als dit niet het geval is, kunt u alleen beroep doen op de premie voor eigenaar-bewoners uit de hoogste inkomenscategorie.
- Is het procentuele premiebedrag lager dan de premie die een eigenaar-bewoner uit de hoogste inkomenscategorie of andere investeerder zou krijgen voor dezelfde nieuw geplaatste hoogrendementsbeglazing? Dan zal u automatisch dit hogere premiebedrag krijgen.
Eigenaar-bewoner uit de middelste inkomenscategorie
- U kunt een premie krijgen tot 35% van de investering zonder btw. De maximale premie bedraagt 3.850 euro.
- Het totale factuurbedrag van de categorie ramen en deuren dat in aanmerking komt is minimaal 1.000 en maximaal 11.000 euro (exclusief btw). Als het factuurbedrag hoger is dan 11.000 euro, kunt u deze factuur nog steeds indienen. Voor de berekening van de premie zal er dan geen rekening gehouden worden met het bedrag boven 11.000 euro.
- Deze premie geldt enkel als u voldoet aan de ventilatievoorwaarden. Als dit niet het geval is, kunt u alleen beroep doen op de premie voor eigenaar-bewoners uit de hoogste inkomenscategorie.
- Is het procentuele premiebedrag lager dan de premie die een eigenaar-bewoner uit de hoogste inkomenscategorie of andere investeerder zou krijgen voor dezelfde nieuw geplaatste hoogrendementsbeglazing? Dan zal u automatisch dit hogere premiebedrag krijgen.
Eigenaar bewoner uit de hoogste inkomenscategorie of andere investeerder
- U kunt een premie krijgen van 16 euro per m² nieuw geplaatste hoogrendementsbeglazing, met een maximum van 40% van het factuurbedrag (exclusief btw) voor vanaf 2021.
Voor alle bovenstaande doelgroepen geldt het onderstaande:
- Hebt u en vraagt u een premie aan voor het plaatsen van hoogrendementsbeglazing, eventueel aangevuld met andere werken? Dan verhoogt de premie met 8 euro per m² geplaatst glas, tot maximaal 50% van het factuurbedrag (exclusief btw). De factuur voor het plaatsen van hoogrendementsbeglazing moet dateren van ten vroegste 1 januari 2021. De verhoging voor uitsluitend nachttarief geldt voor aanvragen tot en met 31 december 2025.
Eigenaar-bewoner uit de laagste-inkomenscategorie & verhuurder aan een woonmaatschappij | 50% en max. €5.500 |
Eigenaar-bewoner uit de middelste inkomenscategorie | 35% en max. €3.850 |
Eigenaar-bewoner hoogste inkomenscategorie & andere investeerder | €16/m² en max. 40% (facturen vanaf 2021) |
Bonus uitsluitend nachttarief | 8€/m² tot max. 50% van factuur (zonder btw) |
Eigenaar-bewoner uit de laagste-inkomenscategorie & verhuurder aan een woonmaatschappij | 35% en max. €3.850 |
Eigenaar-bewoner uit de middelste inkomenscategorie | 25% en max. €2.750 |
Eigenaar-bewoner hoogste inkomenscategorie & andere investeerder | €16/m² en max. 40% (facturen vanaf 2021) |
Bonus uitsluitend nachttarief | 8€/m² tot max. 50% van factuur (zonder btw) |
Lees meer over de Mijn VerbouwPremie voor investeringen in de privatieve en gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw.
Basispremie gemeenschappelijke delen
- De basispremie voor werken aan gemeenschappelijke delen is het premiebedrag dat van toepassing is voor de doelgroep ‘eigenaar-bewoner uit de hoogste inkomenscategorie of andere investeerder’.
- Het totale factuurbedrag van de categorie ramen en deuren dat in aanmerking komt is minimaal 1.000 euro exclusief btw. Er geldt geen maximuminvesteringsbedrag.
- Er is geen bijkomende premie voor uitstuitend nachttarief.
eindfacturen in 2020 | €8/m² en max. 40% |
eindfacturen vanaf 2021 | €16/m² en max. 40% |
Aanvullende premie gemeenschappelijke delen
- De aanvullende premie geldt voor de eigenaar-bewoner uit de laagste en middelste inkomenscategorie en de verhuurder aan een woonmaatschappij.
- De berekening gebeurt op dezelfde wijze als voor een eigenaar-bewoner laagste/middelste inkomenscategorie of verhuurder aan een woonmaatschappij voor een woning verminderd met het proportioneel aandeel van het appartement van de basispremie. We houden geen rekening met proportioneel aandeel van een apart berghok en/of garage)
- Het maximaal premiebedrag van de basispremie en de aanvullende premie samen is begrensd tot 5.500 euro.
- Het minimaal factuurbedrag van 1.000 euro (exclusief btw) geldt niet voor de aanvullende premie.
- Hebt u dan verhoogt de premie met 8 euro per m² geplaatst glas, tot maximaal 50% van het factuurbedrag (exclusief btw). De factuur voor het plaatsen van hoogrendementsbeglazing moet dateren van ten vroegste 1 januari 2021. De verhoging voor uitsluitend nachttarief geldt voor aanvragen tot en met 31 december 2025.
Eigenaar-bewoner uit de laagste-inkomenscategorie & verhuurder aan een woonmaatschappij | 50% en max. €5.500 - de basispremie |
Eigenaar-bewoner uit de middelste inkomenscategorie | 35% en max. €3.850 - de basispremie |
Bonus uitsluitend nachttarief | 8€/m² tot max. 50% van factuur |
Eigenaar-bewoner uit de laagste-inkomenscategorie & verhuurder aan een woonmaatschappij | 35% en max. €3.850 - de basispremie |
Eigenaar-bewoner uit de middelste inkomenscategorie | 25% en max. €2.750 - de basispremie |
Bonus uitsluitend nachttarief | 8€/m² tot max. 50% van factuur (zonder btw) |
- U kunt een premie krijgen van 16 euro per m² nieuw geplaatste hoogrendementsbeglazing, met een maximum van 40% van het factuurbedrag (exclusief btw) voor eindfacturen vanaf 2021.
eindfacturen vanaf 2021 | €16/m² en max. 40% |
Welke documenten
Documenten die nodig zijn om de premie aan te vragen
- Verplichte documenten:
- voorschot-, tussentijdse facturen en eindfacturen. De datum eindfactuur ligt op of voor de aanvraagdatum.
bewijs ventilatie (indien van toepassing):
indien ventilatiesysteem aanwezig: factuur (aankoop op adres en/of plaatsing) of meetrapport of nummer van en foto voorblad EPB-aangifte
indien ventilatieroosters aanwezig: offerte of factuur of nummer van de EPB-aangifte en foto voorblad EPB-aangifte
bewijs hoogrendementsbeglazing bij het afbreken en plaatsen van borstweringen en balustrades bij lage ramen, indien de hoogrendementsbeglazing vroeger al werd geplaatst. Bewijs aantonen kan aan de hand van facturen, bewijs voormalige premieaanvraag of via het EPC. Daarnaast dienen er ook foto’s bijgevoegd te worden waarop de nieuwe borstwering, balustrades en ramen duidelijk te zien zijn
een foto van het gebouw waarop het nieuw geplaatste glas of de nieuw geplaatste ramen duidelijk zichtbaar zijn.
Optionele documenten:
EPC bouw/ EPC verkoop en verhuur
plan architect
- Sterk aangeraden documenten:
- Als u over een offerte beschikt, graag indienen tijdens de aanvraag.
- Prijsdetails over vliegenramen, screens of rolluiken als de factuur hierop betrekking heeft.
- U moet alle documenten tot 2 jaar na de uitbetaling van de premie bijhouden. De originele documenten, de betalingsbewijzen van de facturen en de foto’s (voor en na de werken) moet u op vraag steeds kunnen voorleggen.
- Een overzicht van de noodzakelijke documenten(PDF bestand opent in nieuw venster) om Mijn VerbouwPremie aan te vragen, kunt u hier ook downloaden in PDF-vorm.
- Alle details over de aanvraagprocedure vindt u op de webpagina ‘Hoe vraag ik Mijn VerbouwPremie aan?’
Veelgestelde vragen
Voor facturen waar al eerder een premie is verkregen bij Fluvius voor het glas, kunt u nog een premie verkrijgen binnen Mijn VerbouwPremie voor het buitenschrijnwerk als de facturen niet ouder zijn dan 2 jaar en het factuurbedrag voor het buitenschrijnwerk moet minimaal 1000 euro (exclusief btw) zijn om in aanmerking te komen voor de premie.
De meeste werken van Mijn VerbouwPremie moeten uitgevoerd worden door een aannemer, in sommige gevallen door een gecertificeerd aannemer. Bij de categorie ‘Elektriciteit en sanitair’ en de categorie ‘Binnenrenovatie’ is doe-het-zelf echter wel toegelaten.
Zelfbouwpakketten met ondersteuning van het bedrijf vallen ook onder doe-het-zelf.
Als u zelf aannemer bent en werken in uw eigen woning wilt uitvoeren, valt u onder de categorie doe-het-zelver, tenzij u een factuur van de werken (van uw eigen bedrijf dus) toevoegt.
U kunt ‘dakramen’ zowel indienen in de categorie dak als in de categorie ramen en deuren (buitenschrijnwerk van ramen met hoogrendementsbeglazing).
In de categorie ramen en deuren moet er voldaan worden aan alle voorwaarden: ventilatievoorwaarde, isolatiewaarde glas van maximaal 1,0 W/m²K ,…
In de categorie dak is er geen ventilatievoorwaarde. Het glas of polycarbonaat van de ramen moet wel een Ug-waarde van maximaal 1,0 W/m²K hebben. Het dakraam komt ook enkel in aanmerking als het dak een nieuwe of al langer bestaande isolatie heeft met een Rd-waarde van minstens 4,5 m²K/W.
De volgens de regelgeving verplichte informatie op een factuur is de volgende:
- Naam en adres van leverancier of aannemer
- B.T.W.-identificatienummer van leverancier
- Factuurnummer
- Naam en adres van de persoon die de premie aanvraagt. Een offerte/factuur kan ook op naam van een inwonende partner of gezinslid staan. Ook wanneer deze partner geen eigenaar of aanvrager is zullen deze facturen aanvaard worden.
- Datum van afgifte van de factuur
- Datum en adres van de uitvoering van de werkzaamheden (verplicht vanaf 1-1-2014, ingevolge de Europese Factureringsrichtlijn)
- Omschrijving van de geleverde goederen en werken.
Men mag op de factuur naar een, eerder uitgereikt, gedetailleerd document verwijzen zoals een offerte, een leveringsbon, e.a.. Dit document moet dan wel als bijlage bij de factuur gevoegd worden. - De kostprijs, inclusief en exclusief btw (volgens de regelgeving moet de BTW afzonderlijk vermeld worden)
Omwille van vrij verkeer van goederen en diensten kunnen buitenlandse aannemers ook werken uitvoeren in België. Ze hoeven hiervoor geen zetel in België te hebben.
KBO-nummer is dus niet verplicht voor buitenlandse aannemers die werken uitvoeren in België. Het is voldoende dat ze in dat geval enkel het BTW-nummer invullen op het attest.
Bij werken uitgevoerd aan uw woning door een aannemer uit het buitenland, moet wel altijd Belgische btw op de factuur aangerekend worden en niet de btw van het land van de aannemer. Sommige aannemers zijn hier niet van op de hoogte. Is er toch buitenlandse btw aangerekend, dan blijft u de Belgische btw verschuldigd. Deze factuur zal niet aanvaard worden in de premie-aanvraag. De Belgische btw zal nadien ook nog worden ingevorderd waardoor een dubbele belasting ontstaat. U vraagt de buitenlandse aannemer dan best om een creditnota en een nieuwe factuur met Belgische btw. U kan hem ook een teruggave van de aan hem betaalde buitenlandse btw vragen, maar dit kan problemen met zich meebrengen.
De premie voor het plaatsen van:
- nieuwe hoogrendementsbeglazing;
- dakisolatie;
- buitenmuurisolatie
- vloerisolatie;
- warmtepomp;
- zonneboiler
komt in aanmerking voor de BENO-pass als er voor de woning of het appartement reeds een BENO-pass werd geactiveerd. Indien voor de woning of het appartement voor 1 juli 2022 geen premie werd aangevraagd en goedgekeurd bij Fluvius voor een eerste investering waarvan de laatste factuur dateert van 2021, kan de BENO-pass niet meer geactiveerd worden.
Eigenaar-bewoners uit de laagste of middelste inkomenscategorie en verhuurders aan een woonmaatschappij kunnen Mijn VerbouwPremie aanvragen voor het afbreken en het plaatsen van ramen en buitendeuren met hoogrendementsbeglazing (glas + schrijnwerk) als aan een aantal ventilatievoorwaarden zijn voldaan op het moment van de premieaanvraag. Als u niet aan die ventilatievoorwaarden voldoet, kunt u enkel een premie krijgen voor de nieuwe geplaatste hoogrendementsbeglazing, zoals deze geldt voor eigenaar-bewoners uit de hoogste inkomenscategorie. In plaats van een 50% of 35% van het factuurbedrag (met een maximum van 5.500 euro) krijgt u dan enkel de premie voor de hoogrendementsbeglazing van 16 euro per m² glas.
Sommige renovatiewerken moet u spontaan en verplicht melden aan het kadaster (aangifteformulier 43B). Informeer u grondig over welke renovatiewerken u moet melden en wanneer u dit moet doen. Mijn VerbouwPremie stuurt geen gegevens door naar het kadaster.
Mijn VerbouwPremie voor nieuwe dakramen met hoogrendementsbeglazing (of polycarbonaat) kunt u aanvragen in de categorie ‘dak’ of in de categorie ‘ramen en deuren’.
- Bij aanvraag in de categorie dak moet u kunnen aantonen dat het dak voldoende geïsoleerd is. De ramen hebben een Ug-waarde van maximaal 1,0 W/m²K. De ventilatievoorwaarde geldt dan niet.
- Bij aanvraag in de categorie ramen en deuren moet u aan de ventilatievoorwaarde voldoen om als eigenaar-bewoner of verhuurder aan een woonmaatschappij ook in aanmerking te komen voor de premie voor het buitenschrijnwerk. De ventilatievoorwaarde hangt af van de ruimte waarin de ramen worden geplaatst.
- Gaat het om een onverwarmde zolderruimte, dan is dit vrijgesteld van de ventilatievoorwaarde en moet u geen ventilatieroosters (of ventilatiesysteem B of D) voorzien.
- Gaat het om een ingerichte zolder die gebruikt wordt als kamer, bureau, speel- of hobbyruimte,… (droge ruimte) dan geldt de ventilatievoorwaarde wel en moet u dus wel luchttoevoerroosters voorzien (in de ramen, muur/dak) als er geen ventilatiesysteem B of D aanwezig is.
Als de plaatsing van het zelf aangekochte materiaal (bv. isolatie) door een aannemer gebeurt, is dit geen doe-het-zelf. Zowel de facturen voor de plaatsing van de aannemer als de facturen van het materiaal komen dan in aanmerking voor Mijn VerbouwPremie. De facturen mogen weliswaar niet ouder zijn dan 2 jaar op de datum van de premieaanvraag.
De facturen voor de aankoop van het materiaal moeten wel op het domicilieadres van de aanvrager (of zijn inwonende partner) staan.
Een aanbouw of uitbouw is een uitbreiding van de woning: het uitbouwen van de woning/hoofdgebouw om een bestaande ruimte te vergroten of aanbouwen aan de woning/hoofdgebouw om een extra ruimte te creëren. Voor een aanbouw of uitbouw van de woning kunt u Mijn VerbouwPremie aanvragen voor alle categorieën van werken, uitgezonderd een veranda.
Voor een veranda is Mijn VerbouwPremie niet mogelijk. Een veranda is een ruimte waarvan de dakbedekking voor minstens de helft transparant is en de toegevoegde wanden voor minstens de helft uit glas bestaan, en die volledig kan worden afgesloten van de rest van de woning.
Een aan- of uitbouw komt ook in aanmerking voor Mijn VerbouwLening.