Gedaan met laden. U bevindt zich op: Akoestiek Hogere Cursus

Akoestiek Hogere Cursus

Opleidingsverstrekker
ie-net ingenieursvereniging vzw
Registratienummer
ODB-1001303
Geregistreerd
op: 1 september 2019

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Aantal uren: 87 uur

Eindbeoordeling voorzien: nee

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: https://www.ie-net.be/akoestiekopent in nieuw venster

Doelgroep

De Hogere Cursus Akoestiek richt zich tot professionals met een hoger technisch diploma, academici, afgestudeerden H.T.S.-, respectievelijk technisch/industrieel ingenieurs die zich wensen te verdiepen in de wereld van de bouwakoestiek, lawaaibeheersing of audio-engineering. Deze grondige opleiding is zeer geschikt als eerste kennismaking met de materie voor toekomstige akoestische specialisten en is daardoor een perfecte specialisatie volgend op de technische opleidingen die aan Vlaamse en Nederlandse universiteiten worden aangeboden.
De cursus richt zich ook tot professionals die beroepshalve naast hun eigen expertise te maken krijgen met akoestiek en trillingen en de nodige technische bagage wensen te verzamelen om op een diepgaande wijze met experts te kunnen praten en onderhandelen.
Tot slot verwelkomt de cursus ook iedereen met een degelijke technische bagage die omwille van eigen interesses de cursus wenst te volgen.

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

Inhoud van de opleiding

De Hogere Cursus Akoestiek is een initiatief van de Belgische Akoestische Vereniging, het Nederlands Akoestisch Genootschap en de Expertgroep Akoestiek en Trillingen van ie-net dat 47 jaar geleden genomen werd om aan de nood aan een grondige basisopleiding in het multidisciplinaire vakgebied akoestiek tegemoet te komen. De cursus beoogt een specialisatie na een technische academische opleiding en sluit hierdoor nauw aan bij het aanbod aan de Vlaamse en Nederlandse instellingen voor hoger onderwijs.

HCA wenst kennis en vaardigheden te verdiepen tot op het niveau van praktische toepasbaarheid. Hij wenst de cursist in staat te stellen om zelf en autonoom geluids- en trillingsproblemen op te lossen en gaat verder dan het louter beschrijvende van internetgebaseerde informatieverspreiding.

De cursus geeft een diepgaand inzicht geven in de basisfysica van geluid en trillingen. Verder komen uitgebreid aan bod : de basisconcepten en toepassingen in de praktijk van geluid- en trillingisolatie, vigerende wetgeving, gedetailleerde kennis van geluid- en trillingbronnen, basiskennis van luidsprekerontwerp, het kunnen toepassen van opname- en studiotechnieken, toepassen van multimedia communicatiesystemen en virtual reality.