Gedaan met laden. U bevindt zich op: ‘t Leercollectief – online themasessies Levenslang Leren

‘t Leercollectief – online themasessies

Nieuwsbericht
4 juni 2024

‘t Leercollectief wil de komende jaren een stevige stap vooruit zetten op vlak van levenslang leren. Doe mee aan een interactieve online sessie en versterk jezelf in je expertise! Kies uit een van de vier boeiende thema’s en bereid je voor op een sessie vol inspiratie, kennisuitwisseling en praktijkgerichte inzichten. 

Welke thema’s staan op de planning?

  • 21/06 (9u30-11u): Leerleiderschap

Uit onderzoek blijkt dat investeren in leidinggevenden zodat ze hun medewerkers tot leren bewegen, een belangrijke hefboom is om opleidingsparticipatie en leercultuur binnen organisaties te verhogen. Hoe kan dit leerleiderschap in organisaties (ihb kmo’s) worden geïntroduceerd, gestimuleerd en ondersteund? Maak in deze sessie kennis met enkele praktijken en ga mee op zoek naar de factoren die leerleiderschap in ondernemingen kunnen stimuleren.

  • 24/06 (13u30-15u): Leerrendement

Leerrendement verwijst naar de mate waarin opgedane kennis en vaardigheden uit een leerproces worden toegepast in de praktijk. Hoe kan leerrendement verhoogd worden? Hoe kunnen werknemers het geleerde actief en consistent inzetten in hun werkomgeving om zo hun prestaties te verbeteren en bij te dragen aan de organisatie? Aan de hand van enkele praktijkcases duiken we in deze (en andere) vragen.

  • 27/06 (13u30-15u): Informeel leren en erkennen van competenties

Het zichtbaar maken van competenties vanuit informeel leren werd meerdere malen aangehaald tijdens de provinciale sessies van ‘t Leercollectief die doorgingen eind april. We gingen op zoek naar een aantal cases die hier sterk op inzetten. Hoe kunnen we informeel leren waarderen? Hoe kunnen we goede praktijken delen? Ontdek een aantal praktijkcases en deel jouw ervaringen om samen succesfactoren te identificeren.

  • 28/06 (9u30-11u): Brugfiguren levenslang leren

In deze interactieve sessie verkennen we de diverse taken, aanpakken en succesfactoren van brugfiguren levenslang leren aan de hand van praktijkcases. U krijgt inzicht in hun rollen, tools, methodieken en de uitdagingen die ze tegenkomen.

Wat mag je als deelnemer verwachten?

  • Versterk jezelf rond het thema

  • Wissel expertise uit met professionals

  • Ga mee op zoek welke praktijken werken en waarom

Wat verwachten we van jou als deelnemer?

  • Vertrouwdheid met het thema en/of relevante ervaring vanuit beleid of praktijk

  • Enthousiasme om je kennis en ervaringen te delen met anderen

Locatie: Online via Zoom

Maximaal 20 deelnemers per sessie.

Klik hier(opent in nieuw venster) om je in te schrijven.

Na inschrijving ontvang je een vergaderverzoek met Zoom-link.

Deze sessies zijn een initiatief van het Expertisecentrum Innovatieve Leerwegen (Departement WSE).

Past het niet in je agenda, maar wil je op de hoogte blijven? Word lid van onze community op LinkedIn(opent in nieuw venster).