Gedaan met laden. U bevindt zich op: EVC-traject voor beroepskwalificatie keukenmedewerker

EVC-traject voor beroepskwalificatie keukenmedewerker

Inhoud beroep

De keukenmedewerker helpt bij het ontvangen en controleren van voedingsmiddelen in de keuken en het verwerken van ingrediënten tot basisbereidingen. Hij:

  • past basiskooktechnieken toe om een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast;
  • verpakt, etiketteert en bergt producten op;
  • zet het buffet klaar;
  • stelt maaltijdpakketten samen of sluit dienbladen af;
  • maakt het materiaal en de ruimtes schoon.

De keukenmedewerker voert instructies uit en houdt daarbij rekening met technische fiches, dienst- en tijdsschema’s binnen een hiërarchisch team. De keukenmedewerker werkt in de zaal en in de keuken van horecabedrijven. Het werk gebeurt volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid.

Info EVC-traject

In de EVC-standaard keukenmedewerker(PDF bestand opent in nieuw venster) vind je gedetailleerde info over het EVC-traject.

Als je bij een EVC-testcentrum je ervaring als keukenmedewerker wil aantonen, doe je dat aan de hand van een praktijkproef.

De instructietaal bij de proeven is het Nederlands.

Er zal getest worden of je

  • kunt helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken,
  • ingrediënten kan verwerken tot basisbereidingen voor een salade binnen een beperkte tijdspanne,
  • ingrediënten kan verwerken tot basisbereidingen voor een basisnagerecht binnen een beperkte tijdspanne,
  • verwerkte producten kan opslaan,
  • de keuken kan schoonmaken.