Gedaan met laden. U bevindt zich op: Kaasmeester

Kaasmeester

Opleidingsverstrekker
SYNTRA
Registratienummer
ODB-Z00618
Geregistreerd
op: 1 september 2023

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Aantal uren: 158 uur

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: http://www.syntra.beopent in nieuw venster

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

Modules

  • Van melk tot kaas als verkoopproduct | ODB-Z00618-001 | 24 uur
  • De kaassoorten en kaasfamilies | ODB-Z00618-002 | 44 uur
  • Verkoop van kaas | ODB-Z00618-003 | 24 uur
  • Kaasmeester | ODB-Z00618-004 | 8 uur
  • Eindwerkbegeleiding | ODB-Z00618-005 | 8 uur
  • Basis hygiëne en veiligheid | ODB-Z00618-006 | 13 uur
  • Basis hygiëne en veiligheid | ODB-Z00618-007 | 1 uur
  • Kaas culinair | ODB-Z00618-008 | 36 uur

Inhoud van de opleiding

Een kaasmeester weet hoe kazen gemaakt, versneden en bewaard worden en heeft een goede basiskennis van het affineren van kaas. Hij is zich bewust van de ecologische impact van zijn zaak en gaat duurzaam te werk. Een kaasmeester kan een goede kaasbereiding maken en goede suggesties voor pairing doen aan de klant.