Brood- en banketbakker
- SYNTRA
- ODB-Z00507
- op: 12 juli 2021
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
- Vlaams opleidingskrediet
Aantal uren: 451 uur
Eindbeoordeling voorzien: ja
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Extra informatie: http://www.syntra.be opent in nieuw venster
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.
Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat als u hooggeschoold bent (graduaats-, bachelor- of masterdiploma), u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).
Modules
- Degen | ODB-Z00507-001 | 44 uur
- Projectmodule Bakker- Banketbakker | ODB-Z00507-010 | 32 uur
- Starterscoaching / 3 u (in combinatie met 4 learning snacks) (9662) | ODB-Z00507-011 | 3 uur
- Opstellen van een financieel plan (9640) | ODB-Z00507-012 | 12 uur
- Opstellen van een marketingplan (9641) | ODB-Z00507-013 | 8 uur
- Ondernemerspitch Banketbakker-Broodbakker (9029) | ODB-Z00507-014 | 1 uur
- Basis chocolade | ODB-Z00507-015 | 4 uur
- Marsepein | ODB-Z00507-016 | 32 uur
- Activiteiten van de brood- en banketbakker | ODB-Z00507-017 | 16 uur
- Basis gistdegen | ODB-Z00507-018 | 28 uur
- Basis beslagen, vullingen en crémes | ODB-Z00507-019 | 24 uur
- Luxedegen | ODB-Z00507-002 | 48 uur
- Basis vet-, kook-, en bladerdegen | ODB-Z00507-020 | 20 uur
- Basis hygiëne en veiligheid | ODB-Z00507-021 | 13 uur
- Evaluatie praktijk Medewerker bakkerij | ODB-Z00507-022 | 4 uur
- Basis hygiëne en veiligheid | ODB-Z00507-023 | 1 uur
- Beslagen en taarten | ODB-Z00507-003 | 44 uur
- Luxe banketproducten | ODB-Z00507-004 | 40 uur
- Basis chocolade | ODB-Z00507-005 | 28 uur
- Praktijk Bakker- banketbakker | ODB-Z00507-006 | 8 uur
- Desembrood | ODB-Z00507-007 | 20 uur
- Biologisch brood | ODB-Z00507-008 | 20 uur
- Intake Succesvol ondernemer (9660) | ODB-Z00507-009 | 1 uur
Inhoud van de opleiding
De brood en banketbakker bereidt en maakt broodproducten en fijne patisserie volgens de voorschriften van de voedselveiligheid, kan brood en banketproducten verkopen en een voedingskleinhandel beheren (bakkerij, bakkerij banketbakkerij, ...). Dit beroep wordt uitgeoefend in bakkerijen, traditionele of industriële banketbakkerijen, in de afdeling brood en banketbakkerij van grote en middelgrote supermarkten, komt soms in contact met klanten en werkt samen met leveranciers, het afdelingshoofd en de hygiënische diensten. Het varieert naargelang de organisatie (ambachtelijke onderneming, hypermarkt, ...) en de industrialisatie en automatiseringsgraad van het productieproces. Het wordt vaak uitgeoefend tijdens het weekend, op feestdagen en vaak 's nachts ('s ochtends vroeg). De activiteit vindt plaats in een bakkerij en kan het hanteren van lasten en langdurig rechtstaan inhouden.