Gedaan met laden. U bevindt zich op: postgraduaat fondsenwerving

postgraduaat fondsenwerving

Opleidingsverstrekker
Hogeschool Gent
Registratienummer
ODB-1003306
Geregistreerd
op: 24 juni 2024

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof
  • Vlaams opleidingskrediet

Aantal studiepunten: 33

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: https://www.hogent.be/opleidingen/postgraduaten/fondsenwerving/opent in nieuw venster

Doelgroep

  • Studenten uit alle hogescholen en universiteiten in Vlaanderen met een bachelor- of masteropleiding.
  • Fondsenwervers, managers of leidinggevenden binnen de non-profit

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

  • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

Inhoud van de opleiding

Tijdens dit postgraduaat leer je verschillende aspecten van fondsenwerving kennen, van schenkerrelaties tot deontologische code en nog veel meer. Het postgraduaat wordt georganiseerd door HOGENT in samenwerking met Fundraisers Belgium. Zo ben je meteen gelinkt met de community van fondsenwervers actief in het werkveld. Bovendien loop je stage in een non-profitorganisatie. Zo hou je de vinger aan de pols.

Het postgraduaat fondsenwerving duurt één academiejaar, omvat 33 studiepunten en is modulair opgebouwd. Er worden geen examens georganiseerd gezien de praktijkgerichte aard van dit postgraduaat. In de plaats daarvan werk je doorheen het jaar aan je eindwerk.
Het programma bestaat uit volgende modules:

  1. Introductie tot fondsenwerving (3stp)
  2. Strategische fondsenwerving + kijkstage (4stp)
  3. Marketing en communicatie +kijkstage (4stp)
  4. Fondsenwervingsmix (8stp): Community fondsenwerving, Event fondsenwerving , Direct marketing, Digitale fondsenwerving, Legaten fondsenwerving, Major gift fondsenwerving, Corporate fondsenwerving, Institutionele fondsenwerving
  5. Werkplekleren/stage (14stp)